Nytt nederlag for Norge: – Vi opptrer som juniorer 

Bursdagsbarnet Morten Ask tegnet seg på scoringslisten, men Norge måtte se seg grundig slått av Slovakia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Slovakia - Norge 5-2 (2-2, 1-0, 2-0):  

Minsk/Bergen (TV 2 Sporten): Etter det knepne 1-2-nederlaget mot Sverige tirsdag, øynet Norge seier mot Slovakia i onsdagens gruppespillkamp i VM.

Se sammendrag fra Norges oppgjør mot Slovakia i videovinduet øverst!

Men det ble en alt annet enn hyggelig dag på jobben for bursdagsbarnet Morten Ask og lagkameratene. 

Slovakia, som før kampen kun stod med ett poeng på sine tre første kamper, vant overbevisende 5-2. 

– Til tider svært uryddig
Keeper Lars Haugen slapp inn noen billige mål i løpet av kampen og var svært skuffet etter ydmykelsen mot Slovakia.

– Vi opptrer som juniorer og til tider svært uryddig. Vi visste at Slovakia var gode, de straffet oss veldig hardt. Det er veldig svakt å gi dem de sjansene de får. I dag fortjente vi ikke å vinne, sa en irritert Haugen til TV 2 Sporten etter kampslutt.

– Burde du tatt noen av målene?

– Jeg vet ikke. Mener du det, kontret Haugen. 

Han innrømmer at de norske spillerne til tider så slitne ut.

– Vi er litt slitne og i perioder så vi tunge ut. Det er trist at vi en så viktig kamp ikke viser oss frem bedre. Men vi har fortsatt sjansen til å gå videre. Vi får bare være «dritforbanna» i dag og så får vi gå utpå der og ta de vi møter i neste kamp. Vi skal til kvartfinalen. Det er ikke noe å lure på en gang, svarte Haugen.

– Vi slurvet for mye
Også Morten Ask var skuffet.

– Vi var rufsete og slurvet for mye. Vi gjorde det alt for dårlig fra bunnen av. Vi gikk ikke fort nok på skøyter og slapp Slovakia for lett inn i sonene, mente Morten Ask – og fikk støtte av Alexander Bonsaksen.

– Vi gjør for mye feil og ser til slutt på tavla hva det blir. Det er synd, men sånn er det. Vi kan ikke skylde på at vi er slitne. Vi har spilt like mange kamper som de andre lagene har spilt, sier han til TV 2 Sporten.

– Hva tenker du om kampen mot Frankrike?

– Vi må vinne mot Frankrike for å ha sjansen til å komme til kvartfinale. Nå må vi ta vare på kroppen slik at vi får friske bein og hoder til den kampen. Vi kan ikke slippe Frankrike til like mye sjanser som vi gjorde i dag. Da taper vi kampen, advarer han.

Slo tilbake i første periode
Slovakia tok ledelsen to ganger i første periode. Men scoringer av Alexander Bonsaksen og Morten Ask, som ble 34 år onsdag, sørget for 2-2 etter de første minuttene var spilt.

I midtperioden og i tredje periode var det tydelig at de norske spillerne manglet krefter. Slovakia øket ledelsen til 3-2 etter å ha vunnet skuddstatistikken 16-4 i midtperioden, og to scoringer i siste periode sørget for en overbevisende 5-2-seier for Slovakia.

– Vi må tilbake til grunnspillet vårt som vi har vært gode på i de siste kampene våre. Dessuten pådrar vi oss for mye utvisninger. Vi må ikke være så mye i undertall, da blir det vanskelig, sa Bonsaksen til TV 2 Sporten etter midtperioden.

– Tomme for energi
TV 2-ekspert Geir Hoff mener spillerne på Norge så slitne ut.

– Vi mistet markeringer og orket ikke å holde følge med Slovakia med puck. I tillegg var det kommunikasjonssvikt. Jeg ser helt tydelig slitasje i det norske laget. For første gang i denne turneringen ser vi at Norge er tomme for energi, sa Hoff under studiosendingen på TV 2 Zebra. 

– Vi ble slitne etter de første 20 minuttene. Etter det gikk strømmen. Guttene kjente etterhvert at dette ble tøft å klare. De to dagene som kommer nå med hvile er svært kjærkomne for de norske spillerne, sa Hoff etter kampen.

Han fikk støtte av ekspertkollega Ole Eskild Dahlstrøm.

– Norge hadde en tøff kamp i beina én dag før de møtte Slovakia. Dette ble tungt. Det ble bare trøttere og trøttere bein utover i kampen, mente han.

– Kan komme til kvartfinale - eller rykke ned
Med seier over Frankrike lørdag kan Norge fremdeles i teorien sikre seg kvartfinaleplass. Men nytt nederlag kan i verste fall sende Norge til B-VM.

– Vi kan fremdeles risikere å gå ned med seks poeng. Slik er det i dette mesterskapet der alle slår alle, poengterte TV 2 Sportens ishockeyekspert Bjørn Kr. Erevik.