TATT UT TIL VM: Manchester Uniteds Phil Jones og Chris Smalling ble begge tatt ut til VM. Det får Roy Keane til å reagere.
TATT UT TIL VM: Manchester Uniteds Phil Jones og Chris Smalling ble begge tatt ut til VM. Det får Roy Keane til å reagere.

Keane slakter Hodgsons VM-uttak av Jones og Smalling

Roy Keane skjønner lite av hvorfor Phil Jones og Chris Smalling ble tatt ut i Englands VM-tropp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Englands landslagssjef Roy Hodgson presenterte tidligere denne uken troppen til sommerens VM i Brasil.

Manchester United-spillerne Phil Jones og Chris Smalling var blant de utvalgte som fikk VM-billett.

Det får den tidligere Manchester United-stjernen Roy Keane til å reagere. 

REAGERER: ITV-ekspert Roy Keane forstår ikke at Phil Jones og Chris Smalling fikk plass i Englands VM-tropp.
REAGERER: ITV-ekspert Roy Keane forstår ikke at Phil Jones og Chris Smalling fikk plass i Englands VM-tropp.

– De har blitt dårligere
Han forstår ikke at Hodgson tok ut de to forsvarsspillerne på bakgrunn av det duoen har prestert for Manchester United denne sesongen.

– Vi ble fortalt for to eller tre år siden at Jones skulle bli den nye Duncan Edwards og Smalling var strålende. Jeg har sett Manchester United live ni eller ti ganger denne sesongen og har ikke sett noe til det. Om jeg har sett noe, så har de begge tatt skritt tilbake, fastslår Roy Keane overfor ITV, kanalen han for tiden er ansatt som fotballekspert for.

– Selvsagt må du gi spillerne muligheten til å modne, men du må også si til spillerne: «nå har vi gitt deg en sjanse, og du tar ikke vare på den». Jones og Smalling må gjøre det mye bedre dersom de vil beholde plassen på laget i Manchester United og om klubben skal være i stand til å vinne troféer, fortsetter iren.

– Jones må bli tøffere
Keane, som vant sju Premier League-titler og Mesterligaen i løpet av sine 12 sesonger på Old Trafford, er spesielt skuffet over Phil Jones.

– Jones må virkelig bli tøffere. Hver gang jeg ser ham spille, så blir han båret av banen. Han må bli tøffere – han spiller for Manchester United, mener den tidligere midtbanekrigeren.

42-åringen har heller ingen sympati for Michael Carrick, som ble vraket til VM av Roy Hodgson.

– Jeg falt ikke akkurat ut av stolen da Carrick ble vraket. Han har vært i dårlig form denne sesongen, som mange andre Manchester United-spillere. Jeg tipper han selv ikke akkurat var sjokkert, tror Keane.

– Han kan si farvel på Twitter
Manchester United bekreftet denne uken at Rio Ferdinand er ferdig i klubben. Den tidligere landslagskapteinen for England klaget i etterkant på at han ikke fikk tatt skikkelig farvel med fansen på Old Trafford.

Det har Keane liten forståelse for.

– Fikk han ikke sjansen til å si farvel? Du kan si farvel på Twitter, kan du ikke? Det handler ikke om å løpe rundt på banen og vinke til supporterne, lyder stikket fra Ferdinands tidligere lagkamerat til den nå arbeidsløse midtstopperen.