Her blir det folkefest med «Fly med oss» 

Lokalsamfunnene har brukt to måneder på å planlegge storslått feiring når Arne Hjeltnes kommer forbi med helikopteret.

Om kun få dager legger Arne Hjeltnes ut på en tre uker lang helikoptertur over Norge, der målet er å fange det villeste og vakreste av Norge, filmet fra luften på en måte vi ikke har sett før.

Hver dag kan publikum følge den unike reisen på TV 2 og TV2.no.

Etter at TV 2 offentliggjorde den offisielle reiseplanen, har mange vist interesse og planlagt store folkesamlinger på landingsplassene for helikopteret.

Lokale flyplasser engasjerer seg

I tillegg til at helikopteret vil fly over store, norske naturattraksjoner som Folgefonna, Atlanterhavsveien, Svartisen, Saltstraumen, Prekestolen og Jotunheimen, vil den lande på en rekke store og små flyplasser – og der vil folk samles.

På 15 flyplasser har «Fly med oss» planlagt lengre stopp med kveldssendinger som vil vise fram lokal kultur og høydepunkter fra dagen.

I tillegg har både flyplassen i Kristiansund, Evenes, Andøya, Narvik, Båtsfjord, Brønnøysund, Leknes, Vardø, Haugesund, Sogndal, Førde, Stokmarknes, Rørvik, Narvik, Mosjøen og Skagen meldt at de vil holde åpen dag mens «Fly med oss» kommer forbi og mellomlander for å fylle drivstoff i helikopteret.

Og det mangler ikke på interessen fra lokalsamfunnene. På flyplassene blir det feiring, modellfly, mye god, lokal mat, vikingtema, jagerfly og musikalske innslag – for å nevne noe.

Inviterer til konsert med kjente artister

I Namsos har hele lokalsamfunnet vært i sving for å skape liv og røre når helikopteret mellomlander. Flyplassjef Arnt Olav Gartland kan fortelle at de har planlagt dagen siden mars.

– Vi vil skape en annerledes opplevelse. 340 elever fra barneskolen kommer for å lage en formasjon der det står «Namsos» ute på rullebanen. Åge Aleksandersen og Sambandet kommer for å spille mens barna danser, og det blir smaks-testing av rocke-lakseburgeren som introduseres ved anledningen, forteller han.

– Vi gleder oss veldig mye. Det blir kjempeartig, og det blir en stor folkefest, sier Gartland.

Lover små og store overraskelser

Også Mosjøen flyplass vil åpne opp og invitere publikum inn på områder som vanligvis er avstengt. Der inviterer de til folkefest og konsert med Sandra Lyng Haugen, som er fra Mosjøen, i hangaren. 

– Vi ønsker å ha åpen dag for å ønske Arne Hjeltnes og TV 2 velkommen til flyplassen vår. Lokalsamfunnet gleder seg, og det er spådd strålende vær. Dette er en glimrende anledning for oss til å invitere folket til åpen dag, konsert og små og store overraskelser, forteller Finn Ove Hofstad ved flyplassen.

Vardø melder at det blir «heksebrenning» og grilling for barna, Evenes slår til med blant annet «trolleri», mens Fagernes legger Lufthavnfestivalen til dagen «Fly med oss» kommer forbi. 

På Andøya lufthavn inviterer de til hvalsafari og omvisning på rakettskytefelt, mens det i Narvik blir skotsk høylandsfe, øl og melkespann-kasting.

Det blir med andre ord mye spennende lokalkultur å spore i tillegg til vill, norsk natur, når «Fly med oss» starter opp sendingen mandag 19. mai.