Seks kampers karantene for dette slaget

Per Kenny Ekman kan forlenge sommerferien noen uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det må jo bli en lang karantene, noe annet kan jeg ikke tenke meg. Jeg vet ikke helt hva som skal til for at man skal utestenge noen ut fra TV-bilder. Det må vel være at noen har med seg en kniv inn på arenaen, sa Bækkelagets Fredrik Lundgren til TV 2 etter episoden hvor han ble slått ned av ØIF Arendals Per Kenny Ekman.

Ekman selv hevdet at det hele var et uhell.

– Det var ikke meningen å treffe ham så hardt. Jeg skulle rykke meg løs fra duellen. Så slo jeg med høyre arm og traff litt uheldig, sa han.

Nå har domskomiteen i Norges Håndballforbund kommet til en kjennelse i saken, og Ekman kan forberede seg på en forlenget sommerferie.

ØIF Arendals forsvarskjempe har fått seks kampers karantene, men maksimalt tre måneder. Og dommen starter fra september, slik at han ikke kan sone mens det er pause i Postenligaen.

– Det har vi gjort i henhold til Norges Idrettsforbunds regelverk. Strafferammen er satt i forhold til Håndballforbundets regelverk, og Idrettsforbundets regelverk gir rom for å legge dommen til terminfestet sesong. Skal en straff ha noen betydning, så må den ha betydning når det gjelder, forklarer leder for domskomiteen Inge Torstad.

Ekman er en tøffing på håndballbanen. Denne sesongen var det bare Follos Anders Skiaker Myhra som pådro seg flere tominuttere i Postenligaen. Myhra fikk dommernes to fingre i været 24 ganger, mot Ekmans 22.

Men utvisningsstatistikken ble toppet av Ekmans lagkamerat Eirik Heia Pedersen, som hadde tre røde kort i tillegg til 18 tominuttere.