Zucca droppet høneblunden og ble inspirert av landslaget

– Sånn som vi spilte i dag, tok jeg litt inspirasjon fra derfra kanskje.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

PITTSBURGH/BERGEN (TV 2): Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers avanserte natt til onsdag norsk tid til semifinale i Stanley Cup-sluttspillet etter å ha vunnet 2-1 og totalt 4-3 i kamper mot Pittsburgh Penguins. 

En nordmann i en Conference-finale i NHL-sluttspillet er ikke vanlig, den forrige var Patrick Thoresen i 2008, men Zuccas oppladning til kampen var heller ikke helt etter planen.

Inspirert av Norge

Isteden for sin sedvanlige høneblund før kamp valgte han å skru på TV 2 Sumo og følge hockeylandslagets kamp mot Sverige under VM i Hviterussland.

Norge tapte knepent 2-1 etter å ha ledet kampen mot ishockeygiganten lenge.

Den imponerende prestasjonen kan ha bidratt til nordmannens oppofrende spill mot Penguins.

– Ja, jeg droppa «nappen» i dag før kampen for å se på Sumo. Det var synd, det var nære på. De spilte en veldig bra kamp, må jeg si. Søberg stod knallbra i sin første landskamp, og de spiller utrolig bra. De jobber sammen som et lag, og litt sånn som vi spilte i dag så tok jeg litt inspirasjon derfra kanskje, sier Zuccarello Aasen til TV 2.

Totalt fikk nordmannen 17 minutter og 44 sekunder på isen i 2-1-seieren, mest av samtlige løpere på det tradisjonsrike ishockeylaget.

Tror på norsk kvartfinale

Selv om det har vært klart en stund at Rangers-spilleren ikke ville rekke VM har han ikke lagt skjul på at han er opptatt av hvordan det går med landslagskameratene.

Nå er han optimistisk for de norske sjansene videre i turneringen etter seire mot Italia og Danmark i tillegg til den gode prestasjonen mot Sverige.

– Det er store sjanser for at de kan nå kvartfinalen. Hvis de fortsetter å spille slik som de har gjort til nå, og fortsetter å spille som et lag så tror jeg at de kommer til kvartfinale ihvertfall, sier Zucca.

Lagspiller

Lagånden i det norske laget er blitt fremhevet både av Zucca selv og av andre når de skal forklare de gode norske resultatene i ishockey-VM.

Det å være en del av et lag som lykkes er viktig for 26-åringen, også når det kommer til laget han spiller for til daglig. 

– Man kjemper om noe sammen med hele støtteapparatet, laget og alle som er rundt. Det er som en stor, stor familie som jobber sammen. Og det er vel derfor jeg driver med  lagsport. Det å vinne noe sammen med noen og å oppleve gleder sammen med andre. Det er noe spesielt, sier Mats Zuccarello Aasen.

Natt til torsdag avgjøres det om det blir Boston Bruins eller Montreal Canadiens som møter New York Rangers i den ene sluttspillsemifinalen.