VM-debutanten etter tapet mot Sverige: – Vinnermålet så ut som offside

Norge hadde ledelsen mot Sverige, men måtte til slutt se seg slått av forhåndsfavorittene med ett mål.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge - Sverige 1-2 (0-0, 1-1, 0-1):

Minsk/Bergen (TV 2 Sporten): Norge hadde ledelsen mot Sverige, men måtte til slutt se seg slått av forhåndsfavorittene med ett mål.

Landslagssjef Roy Johansen valgte å hvile førstekeeper Lars Haugen. Erstatter Steffen

Søberg fikk sjansen mellom stengene - og tok til de grader vare på muligheten i 1-2-nederlaget.

Storspilte i mål
Søberg reddet 33 av 35 skudd og ble kåret til banens beste spiller.

– Det var deilig å spille, men jeg kjente jeg var nervøs før kampen. Det var herlig å gjøre en god kamp. Jeg kjente hjertet banket hardere enn vanlig, og det var godt å få dette unnagjort. Vi viste at selv uten de største stjernene så klarer vi å holde nivået, sa Søberg til TV 2 Sporten etter praktkampen mot «Tre Kronor».

Han mener Norge var uheldige som ikke fikk gå av isen med poeng.

– Vi er veldig nære, og det er synd vi ikke klarer å stå kampen ut. 2-1-målet ser ut som offside, men jeg er usikker. Jeg tror det var offside, sier han om Sveriges vinnermål.

Lagkamerat Jonas Holøs er enig i at Sveriges vinnermål var omdiskutert.

– Jeg var på isen og fikk det ikke skikkelig med meg. Men følelsen er at det var offside. Jeg har ikke sett noen bilder, så det er vanskelig å slå fast. Uansett var det kjedelig at Sverige fikk det målet der, mente han.

– Er du skuffet over at det ikke ble poeng?

– Det er litt sånn både og. Klart jeg ville vinne fordi vi var så nære. Men vi bør være stolte over innsatsen fordi vi kjempet så hardt. Vi sparte ikke på noe og viste at vi kan spille godt mot de beste. Nå skal vi gi Slovakia kamp, svarte Holøs på TV 2 Sportens spørsmål.

 – Ishockeythriller
Norges innsats imponerte ekspertene.

– For en ishockeythiller, sa TV 2 Sportens kommentator Asbjørn Myhre etter å ha sett Norge tape knepent 1-2 mot Sverige.

– Dette er laget med stor «L». Norge holder Sverige i et jevnt oppgjør i 60 minutter. Det ble ikke poeng, men nå håper jeg at Norge sparte litt krefter og energi til kampen mot Slovakia onsdag, kontret TV 2-ekspert Bjørn Kr. Erevik.

Patrick Thoresen gikk glipp av VM på grunn av skade og så kampen i TV 2 Sportens studio. Han ble imponert over det Norge viste mot «Tre Kronor».

– Det var virkelig moro å se gutta i dag. De kjempet med nebb og klør og hadde fortjent mer enn null poeng. Jeg er stolt over å være norsk når jeg ser dette og hadde virkelig unnet dem å slå Sverige. Kollektivet Norge viste en utrolig innstilling der ute på isen, sa han etter kampen.

Han fikk full støtte av TV 2 Sportens ishockeyekspert Geir Hoff.

– Det var en fantastisk kamp av Norge. Selvsagt er jeg skuffet over at Norge ikke klarte å ta poeng når de var så nære. Men måten Norge stilte opp på imponerte. Steffen Søberg storspilte i mål og guttene kjempet. Jeg kan ikke annet enn å være fornøyd på norsk ishockeys vegne, mente Hoff.

Sveriges landslagssjef Pär Mårts på sin side likte ikke det han fikk se av Norge.

– Jeg er glad for at det laget som spilte for å vinne, vant til slutt. Det er som gjelder i VM. Norge hadde som mål å få ned farten. Ett lag spilte for å vinne - ett lag spilte for ikke å tape, sa han til TV 4 etter kampen.

– Et fantastisk mål
Sondre Oldens sjokkerte Sverige da han sendte Norge i ledelsen på vakkert vis fire minutter ut i andre periode.

Han fintet ut Sveriges keeper Nilsson og stilnet «Tre Kronors» tilreisende supportere på tribunen i Minsk.

– Et fantastisk mål av Olden. Det ser ut som han har gjort dette i 20 år. Han stikker avgårde og drar av keeper. Bedre kan det ikke gjøres, sa ishockeyekspert Geir Hoff om scoringen i TV 2 Sportens studio.

Drøye tre minutter før slutt i midtperioden slo imidlertid Sverige tilbake, etter å ha presset Norge mesteparten av perioden. 

Slo tilbake
Årets spiller i Sverige, Joakim Lindström smelte pucken i krysset bak en sjanseløs Steffen Søberg og utlignet til 1-1.

I tredje periode hadde Norge flere store sjanser til å ta ledelsen i powerplay. Men verken Anders Bastiansen eller Morten Ask maktet å få pucken i mål bak Nilsson.

Drøyt 12 minutter ut i siste periode maktet Sverige å snu kampen. Linus Klasen sendte Sverige i ledelsen i en situasjon Norge burde hatt kontroll på. Han fikk satt pucken i mål fra kloss hold og sendte «Tre Kronor» opp i 2-1-ledelse.

Det resultatet holdt seg kampen ut, og Norge måtte dermed se seg slått med ett mål. 

– Et brennende ønske
Ishockeyekspert Bjørn Kr. Erevik var likevel fornøyd med det Roy Johansens menn viste mot storfavorittene fra nabolandet.

– Dette laget har et brennende ønske om å gjøre det best mulig. Det har kjennetegnet laget i mange år. Det er ikke tvil om at Sverige var det førende laget, men Norge ga dem tøff motstand. Uansett så er det ekstra surt å tape med ett mål mot en så stor nasjon som Sverige, poengterte han.

Norge møter onsdag Slovakia og vil med seier kunne sikre seg plass i kvartfinalen i VM.