KLAR FOR BISLETT: Jaysuma Saidy Ndure.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
KLAR FOR BISLETT: Jaysuma Saidy Ndure.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Ndure klar for Bislett 

Etter harde forhandlinger er Jaysuma Ndure klar for europeisk superduell på Bislett Games.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

BISLETT (TV 2): Det har dratt voldsomt ut i tid, men i dag bekrefter endelig Norges største sprintstjerne at han løper på Bislett i juni.

– Jeg løper på Bislett, skriver Ndure i en sms til TV 2. 

– Kan vinne
Der møter han alle de beste sprinterne i Europa med franske Christophe Lemaitre, og de engelske stjerneskuddene Richard Killy og Adam Gemili i spissen. I tillegg er jamaicanske Kemar Baily og eks-verdensmester Kim Collins klare på 100-meter. 

– Vi gleder oss over at Jays løper. Dette er et felt han kan vinne om han har dagen, og er i form, sier Bislettgeneral, Steinar Hoen, til TV 2. 

Men det har vært drama i kulissene. Så sent som i formiddag var Steinar Hoen tilsynelatende langt unna en avtale med den sprinteren. Ndures management hadde da kommet med krav på startpenger som lå langt over det han var tilbudt fra arrangøren. I følge Hoen prøvde managementet seg på å kreve et honorar som lå langt over som det Henrik Ingebrigtsen og Andreas Thorkildsen har fått for å stille opp. 

– Det er helt uaktuelt, og langt over det vi kan betale, fortalte Hoen til TV 2 rundt lunsjtider. 

Men etter at TV 2 begynte å undersøke saken, skjedde ting fort. Bare en time etter intervjuet med Hoen, tok Ndure kontakt og sa at saken var løst. 

– Det går ofte fort i svingene i denne bransjen. Det er vanlig at managementet kommer med et motkrav. Jays har nå fått et tilbud som er rettferdig, og som jeg mener er veldig bra i forhold til hans markedsverdi, sier Hoen, som tross alt er mest fornøyd med å få Ndure med på stevnet. 

– Sterkt høydefelt
Men det er i luften det ser ut til å gå mot de råeste duellene på Bislett. 

– Nå ser det ut til at vi får et fantastisk felt i høyde for kvinner. Dessuten er det Renaud Lavillenie som er det heteste navnet i internasjonal friidrett akkurat nå. Verdensrekorden på 6.16 i stav er fantastisk. Og hvis været er bra, så håper jeg det kan bli et resultat i nærheten av det, sier Hoen.