TOK SELFIE MED KITTEL: David McCarthy fikk hard medfart i sosiale medier etter «selfie» med Marcel Kittel. Nå bryter spurteren Giro d'Italia. Foto: Instagram/Scanpix.
TOK SELFIE MED KITTEL: David McCarthy fikk hard medfart i sosiale medier etter «selfie» med Marcel Kittel. Nå bryter spurteren Giro d'Italia. Foto: Instagram/Scanpix.

Fikk slakt etter «selfie» med utslitt Kittel

Nå har Marcel Kittel brutt Giro d'Italia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter en strålende start på årets Giro d'Italia, er superspurteren Marcel Kittel tvunget til å bryte rittet.

Stoppes av feber
Giant-Shimano-rytteren bekrefter på Twitter at han ikke kan fortsette Giroen grunnet feber.

– Vanvittig skuffet over å måtte forlate dette vakre rittet i dag grunnet feber, skriver Kittel.

– Takk til alle, inkludert laget, arrangøren og fansen langs veien for fantastisk støtte. Det ble kort, men intensivt.

Kittel forlater Giroen med tilnærmet maks uttelling. Tyskeren spurtet inn til seier på både andre og tredje etappe etter at Giant-Shimano trillet inn til niendeplass på den innledende lagtempoen.

Selfie-slakt
Mange ble spesielt imponert over Kittels spurt i Dublin etter å ha ligget et stykke bak konkurrentene på oppløpet. På sin 26-årsdag vant Kittel etappen.

Helt tom for energi måtte Kittel ta en pust i bakken i målområdet. Da kom en ivrig tilskuer bort til Kittel for å ta en «selfie». Bildet har skapt mye sinne på sosiale medier, og nå har David McCarthy, som tok «selfien», kommet med en beklagelse via Tinkoff-Saxo-rytter Nicholas Roche.

McCarthy har nå fjernet bildet fra Instagram-kontoen sin. 

– Til Marcel Kittel og alle personene jeg har støtt ved å ta selfien. Jeg beklager. Jeg trodde ikke at bildet ville skape så mye hat mot meg og støte noen. Jeg ble oppspilt da jeg så Marcel etter målgang og jeg ville ta et bilde. I ettertid ser jeg at tid og sted var helt feil, skriver McCarthy.

Han er selv syklist og er en del av Roches ungdomslag.

Satser på Mezgec
Giroen har nå forflyttet seg fra Dublin til Italia etter mandagens hviledag. Tirsdag er det ny etappe for spurterne på veien fra Giovinazzo til Bari.

Med Kittel ute av rittet er sjansene større for at de øvrige spurterne kan lykkes. Giant-Shimano kommer til å satse på Luka Mezgec i spurtene.

– Det var en vanskelig avgjørelse, et stort tap for laget og det var synd for Marcel. Men vi må gå videre, og med Luka (Mezgec) har vi en annen sterk spurter, sier trener Marc Reef.