Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

René Karoli, som sammen med sin sønn ble utsatt for det alvorlige drapsforsøket i fjor april, flettet inn noen ord på romani under sin forklaring.

Disse ble tatt svært ille opp av de tiltalte. Da de reagerte, ble Karoli sint og gikk med raske skritt mot de tiltalte – før han ble stoppet av politi.

Situasjonen ble fort roet ned. 

Også tidligere i dag skal det ha blitt fremsatt trusler. Forsvarer Øystein Storrvik hevdet at Karoli-medlemmer hadde truet hans klient, en fra Josef-familien. Senere utbrøt en fra Karoli-familien at en av de tiltalte hadde visket trusler mot tilhørerbenken.

Følelsesladet

Karoli avgir en følelsesladet forklaring. Både aktor og forsvarerne må stadig minne han om å svare på spørsmålene han blir stilt. Blant annet ble han konfrontert med angivelige trusler mot Josef-familien i forkant av voldsepisoden mot ham i fjor vår.

Det var da fire medlemmer av Josef-familien og en marrokaner, ifølge tiltalen, forsøkte å drepe den selverklærte signøynerkongen René Karoli og hans sønn på Torshov bingo. 

Marokkaneren nekter straffskyld, men de to brødreparene fra Josef-familien erkjenner straffskyld for legemsbeskadigelse – ikke for drapsforsøk.

Begge familiene til stede

I sal 127 har medlemmer fra begge de rivaliserende familiene – Karoli og Josef – møtt opp for å støtte henholdvis de fornærmede og de tiltalte. De sitter på hver sin benk, og pressen er plassert på en benk i mellom de to familiene.

To andre personer ble også skadd i slagsmålet, og politiet fant et skytevåpen utenfor lokalet. Overvåkningsbilder fra bingolokalet har vært sentrale i etterforskningen og disse vil bli spilt av i løpet av hovedforhandlingen.

De tiltalte i saken må også svare for en rekke brudd på våpenloven.