QPR knuste Röslers Premier League-drøm

QPR snudde til seier mot Röslers Wigan

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

QPR - Wigan 2-1: 

Uwe Röslers drøm om å lede Wigan tilbake til Premier League er knust.

Se kampsammendrag i videovinduet øverst!

Den første playoffsemifinalen mellom QPR og Wigan endte 0-0. 

– Vi skal tilbake til Premier League
Etter returkampen på Loftus Road var det QPR-manager Harry Redknapp som kunne juble. QPR snudde 0-1 til 2-1-seier etter å ha avgjort kampen i første ekstraomgang.

Harry Redknapp var strålende fornøyd etter å ha tatt skalpen til Röslers hardtkjempende Wigan.

– Dette var en fantastisk kveld for oss. Vi hadde problemer med deres system de første 20 minuttene, men etter det var vi det beste laget. Bobby Zamora var strålende da han kom inn og Charlie Austin scorer i hver kamp. Dette er stort for fansen og vi gleder oss veldig mye til Wembley. Dette er en fantastisk klubb med strålende fans, og eierne er også virkelig strålende personer, strålte Redknapp etter seieren.

Richard Dunne mente imidlertid at seieren satt langt inne.

– Det var en veldig tøff kamp. Det viktigste for oss i fredagens kamp var å sikre et godt utgangspunkt og avgjøre i kveld. Det var en skikkelig tøff batalje, men vi ønsket virkelig å vinne. Dessverre var dette uflaks for Wigan, for de spilte en briljant kamp, oppsummerte QPRs stopper Richard Dunne overfor BBC Sports etter seieren.

Dunne sier at spillerne er fast bestemt på å kunne juble for opprykk til Premier League etter playoffinalen mot Derby neste lørdag.

– Det var bare så viktig for oss å komme til Wembley. Vi skuffet i løpet av sesongen, men nå har vi fått en ny sjanse. Vi ønsker alle å komme tilbake til Premier League, fastslo han.

Rösler kunne juble først
Det var imidlertid Uwe Rösler og Wigan som kunne juble først. Etter bare ni minutters spill sendte James Perch fjorårets FA-cupfinalist i ledelsen.

Gjestene beholdt ledelsen frem til det 71. minutt. Da dukket Charlie Austin opp og sørget for resultatet 1-1 etter full tid. 

Dermed måtte kampen avgjøres i ekstraomganger. 

Austin scoret seks minutter ut i første ekstraomgang og sikret 2-1-seieren for London-klubben som møter Derby til opprykksfinale lørdag 24. mai.

Sendte keeperen i angrep
På overtid i ekstraomgangene hadde Wigan noen eventyrlige sjanser til å utligne, og sendte keeper Carson opp i angrep. Men QPR fikk ballen unna og sikret seg seieren.

Det betyr at den tidligere Lillestrøm –og Viking-treneren Uwe Rösler må vente til neste sesong før han eventuelt kan juble for opprykk til Englands øverste divisjon.

Etter seieren mot Wigan stormet QPR sine fans banen for å feire at klubben nå har sjansen til å vende tilbake til Premier League. Men først må altså Derby beseires i playoffinalen.