DÅRLIG ØKONOMI: Brann sliter økonomisk og trener Rikard Norling kan ikke vente seg å styrke stallen i sommer. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
DÅRLIG ØKONOMI: Brann sliter økonomisk og trener Rikard Norling kan ikke vente seg å styrke stallen i sommer. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Brann må kutte millioner

– Situasjonen er alvorlig, innrømmer daglig leder Roald Bruun-Hanssen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tilskuersvikt og svikt i markedsinntektene har ført til en svært anstrengt økonomi i Brann.

Ifølge Bergens Tidende vil glisne tribuner, om trenden fortsetter, alene sørge for en inntektssvikt på sju millioner.

– Situasjonen er alvorlig
Derfor må Brann nå iverksette kostnadsreduserende tiltak.

– Situasjonen er alvorlig, i den forstand at vi ikke har så store inntekter som ventet. Samtidig er det viktig å understreke at vi har roen, og at det ikke er noen form for krise i Brann, sier Bruun-Hanssen til avisen.

Branns Tippeliga-rival Vålerenga er nær konkurs. Bruun-Hanssen understreker at situasjonen ikke er den samme i Brann foreløpig.

– Jeg kjenner situasjonen i VIF kun gjennom mediene, så den vil jeg ikke uttale meg om. Vi var forberedt på denne situasjonen i Brann. Det er ikke dramatikk i dette, mener han.

Ikke råd til nye spillere
Trener Rikard Norling kan ikke forvente å hente nye spillere for å styrke stallen i sommer på grunn av Branns anstrengte økonomi.

– Situasjonen nå er slik, at skal noen inn - må noen ut først. Men jeg er ikke så opptatt av spillerkjøp. Vi har en stor nok og bred nok stall. De unge spillerne har vist at de holder nivået, og vi har tro på at flere av de etablerte spillerne også kommer til å finne formen. Vi har tro på spillerstallen vår, mener Bruun-Hanssen.