Diskerud tatt ut i USAs bruttotropp til VM

Landslagssjef Jürgen Klinsmann har plukket ut 30 spillere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bergen/Sandnes (TV 2): Rosenborg-spiller Mikkel «Mix» Diskerud er tatt ut i USAs bruttotropp til sommerens VM-sluttspill i Brasil.

– Lykkeligste dagen i mitt liv
23-åringen er én av 30 spillere som er plukket ut i troppen til Jürgen Klinsmann. Troppen skal kuttes fra 30 til 23 spiller 2. juni.

– Det er bare å si gratulerer, for dette er den lykkeligste dagen i mitt liv. Vi har havnet i dødens gruppe, men det synes amerikanerne bare er morsomt og vi skal bite godt i fra oss, sier Mix til TV 2.

– Det er tatt ut 30 spillere nå, som skal kuttes til 23 til tre keepere og 20 utespillere. Jeg gleder meg veldig, og reiser til San Fransisco og skal vise meg frem. Jeg håper å kunne komme innpå i VM og bidra med to mål i Brasil. Ett straffemål og et spillemål, gliser han.

– Blir kjempemorsomt
I gruppe G møter USA tøff motstand i Portugal, Ghana og Tyskland.

– Ghana har jo Adam Larsen som er en god venn av meg som spiller i Godset. Tyskland er et maskinlag og Portugal har kanskje verdens beste spiller. Det blir kjempemorsomt og det er veldig mange som gleder seg i hele verden, oppsummerer Mix.

Mix og resten av den amerikanske troppen skal møte til treningsleir ved universitetet Stanford i California 14. mai. RBK-spilleren fikk beskjed om uttaket via e-post.

– Jeg fikk vite det kort tid før dere andre. Jeg fikk en liten mail fra US Soccer. Jeg fikk ingen telefon fra Klinsmann. Han ringer vel de som ikke ble tatt ut, slik jeg har forstått det, sier Mix.

– En drøm å komme dit
Rosenborg vant mandagens bortekamp mot Sandnes Ulf, men Mix måtte varme benken i samtlige 90 minutter.

– Jeg er mest opptatt av hva folk gjør i rollen sin og få utnyttet spisskompetansen i laget. Vi har en Gamboa som er skadet, en Svensson som er skadet og en Mix som nå drar til VM. Derfor handler det om å få utnyttet troppen best mulig, sier RBK-trener Per Joar Hansen til TV 2.

Selv om Mix må forlate lagkompisene i Rosenborg for en liten periode, innrømmer han at VM-rusen kommer sigende.

– Bare det å tenke på VM får det til å krible i magen nå. Det er en drøm å komme dit. Jeg er ikke helt i mål enda, men jeg håper på god backup og støtte fra landsmenn i USA og Norge for å komme dit, sier Mix.

USAs bruttotropp:
Keepere: Brad Guzan (Aston Villa), Tim Howard (Everton), Nick Rimando (Real Salt Lake)

Forsvar : DaMarcus Beasley (Puebla), Matt Besler (Sporting Kansas City), John Brooks (Hertha Berlin), Geoff Cameron (Stoke City), Timmy Chandler (Nürnberg), Brad Evans (Seattle Sounders FC), Omar Gonzalez (LA Galaxy), Clarence Goodson (San Jose Earthquakes), Fabian Johnson (Hoffenheim), Michael Parkhurst (Columbus Crew), DeAndre Yedlin (Seattle Sounders FC)

Midtbane: Kyle Beckerman (Real Salt Lake), Alejandro Bedoya (Nantes), Michael Bradley (Toronto FC), Joe Corona (Club Tijuana), Brad Davis (Houston Dynamo), Mix Diskerud (Rosenborg), Maurice Edu (Philadelphia Union), Julian Green (Bayern Munich), Jermaine Jones (Besiktas), Graham Zusi (Sporting Kansas City)

Angrep: Jozy Altidore (Sunderland), Terrence Boyd (Rapid Vienna), Clint Dempsey (Seattle Sounders FC), Landon Donovan (LA Galaxy), Aron Johannsson (AZ Alkmaar), Chris Wondolowski (San Jose Earthquakes)