Rosenborg nærmer seg teten: – Viktig for oss å slå tilbake

Slo Sandnes Ulf oppskriftsmessig 2-0 og nærmer seg teten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sandnes Ulf - Rosenborg (0-1) 0-2:

Se kampen i opptak på TV 2 Sumo 

Vi fulgte oppgjøret minutt for minutt i vårt livetekstsenter

Rosenborg er bare fire poeng bak serieleder Molde etter å ha slått Sandnes Ulf 2-0 mandag kveld.

Se høydepunker og scoringer i videovinduet øverst!

– Det var viktig for oss å slå tilbake etter kampen mot Molde. Nå scoret vi ti mål i cupen og kontrollerte denne kampen mot Sandnes Ulf. Spesielt andreomgangen var meget god, sa Rosenborgs trener Per Joar Hansen til TV 2 Sporten etter kampen.

– Men klart det ikke er dumt å score så tidlig som vi gjorde. Det er godt å ta med seg. Som lag står vi solid defensivt hele kampen og slipper Sandnes Ulf knapt nok til en eneste målsjanse. Fremover skaper vi nok sjanser til å score både tre og fire mål, mente RBK-treneren.

– Passet oss utmerket
Rosenborgs Tobias Mikkelsen er fornøyd med at trønderne nå hentet inn verdifulle poeng på serieleder Molde.

– Det var deilig å score, for det var lenge siden nå. Men at vi tok tre poeng var det viktigste, sa Rosenborgs ene målscorer Tobias Mikkelsen kort tid etter kampslutt.

– Med tanke på gullstriden så passet det oss bra at Molde og Godset spilte uavgjort. Men nå skal vi glede oss over poengene og ha fokus på neste kamp, konstaterte han.

Scoret etter 38 sekunder
Det tok Rosenborg bare 38 sekunder å ta ledelsen mot Sandnes Ulf.

Riku Riski – som startet i en offensiv rolle sentralt på midtbanen - fant Aleksander Søderlund med en pasning i feltet, og RBK-spissen skjøt ballen i mål via hjemmelagets keeper Hannes Halldorsson.

– Sånn er det. Jeg mener det var mitt mål, men sånn er det. Jeg får høre hva de sier, så får jeg eventuelt sparke dem i rompa hvis de sier det noe annet. Jeg hadde lettere arbeidsforhold da Riski ble flyttet litt mer frem. Jeg kjenner på kroppen at jeg er i form. Et par kamper til nå så er jeg der jeg skal være, gliste Søderlund om scoringen som til slutt ble notert som selvmål.

Sandnes Ulf hadde en del store sjanser til å utligne utover i kampen, men i det 61. minutt punkterte Rosenborg kampen.

Tobias Mikkelsen fintet av en Sandnes Ulf-spiller med den velkjente skuddfinten, før han plasserte ballen i lengste hjørnet bak en sjanseløs Hannes Halldorsson. Scoringen var danskens første i Tippeligaen denne sesongen.

Hentet igjen litt av forspranget
Etter seieren klatret Rosenborg opp til fjerdeplass på tabellen med 15 poeng etter åtte serierunder. Avstanden opp til serieleder Molde er fire poeng.

Sandnes Ulf ligger helt sist på tabellen med fem poeng.

Sandnes Ulf møter nabo Viking 16. mai i Stavanger, mens Rosenborg tar i mot Stabæk på Lerkendel på fotballens festdag. 

Slik startet lagene:

Sandnes Ulf:  Hannes Halldorsson – Avni Pepa, Edier Frejd, Derek Decamps, Kenneth Sola – Aksel Berget Skjølsvik, Anel Raskaj - Steven Lennon, Henrik Furebotn, Fredrik Midtsjø – Diego Rubio.

Benken:  Sean McDermott, Marius Helle, Kent Håvard Eriksen, Vegard Aanestad, Erik Tønne, Tijan Jaiteh, Zymer Bytyqi.

Rosenborg: Lund Hansen - Svensson, Strandberg, Reginiussen, Skjelvik - Jensen, Berntsen, Riski - Mikkelsen - Søderlund - Gamst

Benken: Örlund, Chibuike, Selnæs, Bille, Dorsin, Helland og Mix.