PÅ TUR MED DAG OTTO:  Det ble en dyr forsovelse for Dag Otto Lauritzen. Foto: Nils Bernt Rinde/Lindesnes Avis
PÅ TUR MED DAG OTTO:  Det ble en dyr forsovelse for Dag Otto Lauritzen. Foto: Nils Bernt Rinde/Lindesnes Avis

Dag Otto fest-fast etter Gullruten-forsovelse – reddet av helikopter

Gullruten-vinner Dag Otto Lauritzen skulle holde foredrag til flere hundre personer dagen etter seiersfesten.

Dag Otto Lauritzen (57) forsov seg lørdag, og mistet morgenflyet fra Bergen til Kjevik etter Gullrutefesten i Bergen. Han skulle holde foredrag for flere hundre mennesker i Mandal, så da ble et helikopter som stod ledig i Bergen redningen.

Vekkerlokka sviktet

Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård (40) mottok Gullruten for beste underholdningsprogram på fredag. Dagen etter skulle Dag Otto tidlig opp for å rekke morgenflyet 07.25 fra Flesland til Stavanger, og der stod privatsjåfør og leiebil klar for å kjøre til Mandal. Men vekkerklokka ringte ikke før 07.15.

– Det var en lei følelse. Vekkerklokken ringte 10 minutter før avgang så da måtte jeg finne en løsning. Jeg fikk leid et helikopter og turen til Mandal tok halvannen time.

– Sjåføren jeg hadde skaffet kjørte fra Kristiansand kl.05 og måtte returnere fra Sola uten meg, så dette ble en skikkelig bomtur dessverre, sier Dag Otto Lauritzen til TV 2. 

Dag Otto Lauritzsen og Kristian Ødegård vant Gullruten  for beste underholdningsprogram.  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Dag Otto Lauritzsen og Kristian Ødegård vant Gullruten  for beste underholdningsprogram.  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Helikopter

Dag Otto pleier aldri å forsove seg, og la seg ikke altfor sent natt til lørdag til tross for pris og grunn til en god fest i Grieghallen.

– Et eller annet sviktet. Vi hadde en fin feiring etter at vi vant Gullruten, men jeg pleier aldri og forsove meg. For meg var det viktigere å rekke foredraget enn å tenke på utgiftene det kostet å leie helikopteret, sier Dag Otto Lauritzen til TV 2.

Termin

Kristian Ødegaards kone hadde termin på fredag da gutta vant prisen, og fra scenen i Grieghallen håpet Kristian at kona kneip igjen så han skulle rekke fødselen.  

– Vi var høyt oppe og jeg plumpet uti med en morsom kommentar om det motsatte til kona. Jeg har fått høre det av mange etter den kommentaren, ler Dag Otto Lauritzen til TV 2.

Kona til Dag Otto fikk sove lenger, hun kom hjem med et senere fly på lørdag