– Blir drøyere og drøyere for å nå ut til fansen

Stadig flere stjerner kaster klærne i sosiale medier. 

Stjernene elsker å by på seg selv - også i sosiale medier. For mens selfies fortsatt er populært blant unge, tar en rekke stjerner denne trenden et steg videre. 

Stadig mer nakenhet på nett

Daglig legger de ut frekke bilder av seg selv, og det deles i stadig større grad både pupper og rumpe med millioner av fans over hele verden.

Miley Cyrus og Rihanna er eksempler på stjerner som byr på mye hud, og for sistnevnte fikk det nylig konsekvenser.

I lengre tid har Rihanna gledet sine fans med selfies og private bilder. Forrige mandag ble det stille, og kort tid etter ble det klart at profilen hennes var fjernet fra Instagram.

Flere utenlandske medier har de siste dager stilt et spørsmål om hvorvidt stjernene i dag tar nakenhet for langt.

I BIKINI: Artist og låtskriver Aubrey O'Day la ut dette bildet på sin Instagram-konto.
I BIKINI: Artist og låtskriver Aubrey O'Day la ut dette bildet på sin Instagram-konto.

«Det er så dagligdags nå at Twitter advarer brukere mot sensitivt innhold før Miley Cyrus-bilder vises på Twitter», skriver nettstedet Gossip Girl. 

– Ikke lovende

At stjerner tyr til nakenhet er imidlertid ikke noe nytt.

– Det er ikke nytt at kjendiser gjør ting som er på kanten for å bygge sitt eget image. Madonna har gjort dette siden hun startet karrieren, sier digitaldirektør i mediebyrået Carat, Erik Solberg.

Det han imidlertid ser på som bekymringsverdig, er at det nærmest er blitt nødvendig for en kjendis å være drøy for å nå fram til publikum.

– Det som gjør dette vanskelig er at de må bli drøyere og drøyere for å nå ut, kombinert med den «nærheten» sosiale medier skaper. Denne spiralen er jo ikke spesielt lovende. Men det er viktig å ha i bakhodet at dette beveger seg på kanten av normer vi har i samfunnet, og de aller fleste kjendisene ønsker ikke å gå langt over grensen, sier Solberg. 

– De unge påvirkes

Han understreker imidlertid at man må se på totalbildet, og at det finnes andre ting som sprenger grenser i langt større grad enn et bilde hvor man viser litt hud.

– Kjendisenes atferd påvirker følgerne deres som igjen flytter grenser i samfunnet. Det er jo litt foruroligende. Spesielt når vi har i bakhodet at mange fans er veldig unge og påvirkes lett. Det noen som ikke ser at dette er et spill for galleriet.