FILMENTUSIAST: Skuespiller og filmanmelder Synnøve Macody Lund under Empire Film Awards i London. Foto: NTB Scanpix
FILMENTUSIAST: Skuespiller og filmanmelder Synnøve Macody Lund under Empire Film Awards i London. Foto: NTB Scanpix

Synnøve Macody Lund kan bli den nye Bond-piken

38-åringen er en av åtte kvinner som blir vurdert til den kommende James Bond-filmen. 

Synnøve Macody Lund (38) fra Stord er her hjemme mest kjent for rollen i «Hodejegerne». Nå kan det gå mot et realt internasjonalt gjennombrudd for 38-åringen.

Macody Lund er nemlig en av åtte kvinner som for tiden blir vurdert til en sentral rolle i den 24. James Bond-filmen. Det melder Dagbladet mandag.

– Et eventyr

Overfor avisa Sunnhordland bekrefter hun at hun har vært på audition i København, og at hun gikk videre til møte med regissør Sam Mendes på Pinewood Studios i London.

HODEJEGERNE: Synnøve Macody Lund spilte mot Aksel Hennie i suksessfilmen «Hodejegerne» . Foto: Stella Pictures
HODEJEGERNE: Synnøve Macody Lund spilte mot Aksel Hennie i suksessfilmen «Hodejegerne» . Foto: Stella Pictures

– Uansett utfall har det vært et eventyr bare å komme hit, sier Synnøve Macody Lund til avisa.

Produsentene av den kommende Bond-filmen har tidligere bekreftet at de er på leiting etter en kvinne med typisk skandinavisk utseende til en av de sentrale rollene. 

Synnøve Macody Lund ønsker ikke  på nåværende tidspunkt å si noe ytterligere om denne prosessen.

Overrasket over filmsuksess

Macody Lund er i utgangspunktet journalist og filmkritiker, så det har vært en vanskelig balansegang mellom suksessen som skuespiller og jobben som filmkritiker.

Da Synnøve Macody Lund leste manuset til «Hodejegerne» første gang var hun nesten sikker på at filmen aldri den ville slå an i Norge. Det viste seg å være helt feil. «Hodejegerne» ble den mest sette filmen her til lands i 2011. Den tok også både USA og England med storm.

– Jeg hadde overhodet ikke forestilt meg at filmen skulle gjøre det så bra. Det var først da filmen var ferdig og jeg hadde vært på en testvisning at jeg skjønte at dette virkelig var bra, forteller hun.

Selv tok hun suksessen med knusende ro.

– Jeg føler ikke for å ta så mye av æren for filmen. For min del er det det mer en stor ære å få lov til å få være med i en sånn suksess som det har blitt, sier hun.