USIKKER FREMTID: Johan Lædre Bjørdal har kontrakt ut sommeren 2016, men fremtiden er usikker etter nedrykket fra Superligaen.
USIKKER FREMTID: Johan Lædre Bjørdal har kontrakt ut sommeren 2016, men fremtiden er usikker etter nedrykket fra Superligaen.

Lædre Bjørdal rykket ned: – Det er kaos i klubben nå

AGF tapte skjebnekampen mot SønderjyskE og rykket ned i går.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var lite som skulle tilsi nedrykk da AGF slo Randers 3-1 på bortebane 17. mars. Da lå klubben til Johan Lædre Bjørdal (28) trygt plassert på 6. plass. Ti strake nederlag seinere er degraderingen et faktum. Søndag måtte AGF slå bunnkollega SønderjyskE for å redde plassen i Superligaen.

Det klarte de ikke. 0-3-nederlaget betyr at AGF spiller i 1. divisjon kommende sesong. Nå er det tøft å være fotballspiller i «solens by».

– Akkurat nå er det en enorm skuffelse. Vi har rykket ned. Det er en litt merkelig, nesten litt absurd, å tape ti kamper på rad. Vi har scoret to mål på de siste ti kampene. Da rykker man ned. Det er synd. Vi har visst i relativt lang tid at det kom til å gå den veien. I går var det endelig. Det er jo litt spesielt, sier Bjørdal til TV 2 og forteller om kaotiske tilstander i klubben.

– Akkurat nå er det forferdelig mye som skjer i klubben. Det er kaos i klubben. Jeg kommer rett fra trening nå. Det har vært mye møtevirksomhet både i dag og de siste ukene. Det er mye som skjer, forteller Bjørdal.

Trives veldig godt
Han ønsker ikke å si for mye om hva som skjer i kulissene i den danske storklubben. 

– Jeg tror ikke jeg skal si så veldig mye. Det blir nok en evaluering fortløpende. Vi har hatt tre trenere de siste fire månedene. Det er sikkert en del ting som kommer til å skje i løpet av de nærmeste dagene og ukene, sier Bjørdal. 

Etter søndagens tap kan en rekke spillere komme til å forlate klubben. Ekstrabladet kaller det «blodbad i AGF» og nevner Lædre Bjørdal som en av spillerne som kan sørge for penger i klubbkassen. Egersund-karen vil ikke avvise at han blir i klubben

– Jeg har kommet til en fantastisk klubb. Den er virkelig stor, og byen er fantastisk. Det er en utrolig stor interesse for AGF. Jeg trives veldig godt her, og samboeren min flytter ned i sommer, sier Bjørdal.

– 1. divisjon er kanskje for lavt nivå hvis du vil beholde landslagsplassen?

– Ja, det er nok riktig. I forhold til landslaget nytter det ikke med 1. divisjon. Men sånn er det. Jeg tok et valg, og det må jeg bare stå for. Nå skal vi spille borte mot Aalborg. Jeg har ikke snakket med agenten min, men jeg regner med at jeg ringer ham i løpet av kort tid, sier Bjørdal.   

Følger Viking tett
For noen uker siden hentet den danske klubben inn Ola By Rise for å hjelpe hovedtrener Jesper Fredberg. Det synes Lædre Bjørdal har vært fint.

– Ola By har vært her i to uker. Han har tatt grep om de tingene han kan. Hovedtreneren vår er en veldig, veldig dyktig trener, men har er 32 år gammel. Det er godt for ham å få en mann å sparre litt med. Ola har kommet inn med erfaring og er en pedagog. Men han kan ikke skape mirakler på to uker, sier midtstopperen.

Det henger mørke skyer over AGF, men i gamleklubben Viking er situasjonen en helt annen. Lædre Bjørdal følger nøye med.

– Det er helt fantastisk at de gjør det så godt. Jeg snakker fortsatt med mange av guttene der. Jeg synes det er utrolig kjekt at de ligger der de ligger. Det fortjener de virkelig. De har hatt kontinuitet i stallen og på trenersiden. I tillegg har de fått inn et par kvalitetsspillere, sier Bjørdal.

Han vil ikke si noe om en Viking-retur er aktuelt. Kjell Jonevret har i hvert fall ikke store forhåpninger om at Lædre Bjørdal vender hjem igjen. 

– Ikke hvis vi skal betale samme lønn som han får der. Da må han mye ned i lønn, sier Jonevret.

Lædre Bjørdal har kontrakt med AGF til sommeren 2016.