SISTE SLURK: Martin Strandfeldt har drukket sin siste slurk boblevann i Stavanger-trøye.
SISTE SLURK: Martin Strandfeldt har drukket sin siste slurk boblevann i Stavanger-trøye.

Oilers-stjerne (33) ferdig i klubben

Martin Strandfeldt har vært en av Stavanger Oilers' viktigste spillere de siste åtte årene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stavanger Oilers har valgt å kvitte seg med poeng-grossisten Martin Strandfeldt. Sammen med Lars-Peder Nagel har Strandfeldt fått beskjed om at klubben ønsker å satse på yngre spillere. Det skriver Stavanger Aftenblad.

Sportsdirektør Pål Higson sier at det er med tungt hjerte han nå slipper Strandfeldt.

– Vi snakker om den spilleren som har betydd mest for klubben individuelt. Det var en ekstremt tøff avgjørelse, men vi gjør det fordi vi tror det er det beste for klubben, sier Higson.

Strandfeldt har tatt fire NM-gull med Oilers. Kontrakten hans med Oilers gikk ut etter inneværende sesong, og han står dermed fritt til å finne ny arbeidsgiver. Strandfeldt er ikke fornøyd med måten han har blitt behandlet på.

– Dette kjennes som en dolk i ryggen. Hvorfor klubben har ventet helt til nå med å gi meg beskjed, aner jeg ikke. Det kom som lyn fra klar himmel, sier han til Rogalands Avis.

– Jeg har vært her i åtte år, og ofret så mye for klubben. At en familieklubb som Oilers går fram på en slik måte. Jeg vet ikke hva jeg skal si til det. Jeg fikk bare beskjed om å pakke sammen og dra. Jeg følte mye sinne da jeg fikk beskjeden, sier Strandfeldt.

Svensken utelukker ikke at han fortsetter karrieren i Norge, og nevner at det frister å vinne NM-gull med Vålerenga.

VIF-direktør Jan Tore Kjær humrer på spørsmål om Strandfeldt er Vålerenga-aktuell.

– Jeg hørte han var interessert i å fortsette i norsk hockey. Ett eller annet sted dukker han nok opp, sier Kjær til TV 2.

– Er han en spiller som kunne passet i Vålerenga?

– Det er ikke en spiller vi har tenkt på, men det er klart at han har irritert mange Vålerenga-spillere opp gjennom årene. Han er en spiller man legger merke til og irriterer seg over når han er på isen. Men han har ikke vært like god i år som i tidligere år. Det kan være viktig for ham å få et sceneskifte, sier Kjær.

Strandfeldt ble poengkonge i sluttspillet i både 2010 og 2012.