ØKONOMISJEFEN KAN JUBLE: Philippe Coutinho og de andre Liverpool-spillerne har spilt inn nesten én milliard kroner i klubbkassen.
ØKONOMISJEFEN KAN JUBLE: Philippe Coutinho og de andre Liverpool-spillerne har spilt inn nesten én milliard kroner i klubbkassen.

Sjekk tabellen Liverpool topper

Har tjent mest penger av Premier League-lagene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool gjorde jobben hjemme mot Newcastle, men Manchester Citys 2-0-seier mot West Ham sørget for at Premier League-trofeet ble værende i Manchester. 

Manuel Pellegrinis menn scoret vanvittige 102 mål på 38 kamper. Med 86 poeng, tre mindre enn Manchester United i fjor, kunne de lyseblå juble for sin andre Premier League-tittel på tre år.

Det er lønnsomt å være best. Ikke overraskende er det topplagene som har tjent mest penger i løpet av sesongen. Daily Mail har laget en oversikt over inntektene til Premier League-klubbene inneværende sesong. Hvert lag får 540 millioner kroner bare for å være i Premier League.  

Foruten TV-inntekter belønnes klubbene for hvor de havner på tabellen. Manchester City fikk 240 millioner kroner for å vinne serien. Cardiff, som tjente minst av samtlige klubber, fikk 12 millioner kroner for å havne sist.

Men det er TV-inntektene som virkelig skiller klinten fra hveten. Samlet sett gjør det at Liverpool sniker seg forbi Manchester City på inntektstoppen.

I løpet av 2013/14 har Merseyside-laget spilt inn 990 millioner kroner. Manchester City følger på 2. plass med 980 millioner kroner. Chelsea, Arsenal, Manchester United og Tottenham kompletterer topp seks.

De røde djevlene tjente 910 millioner kroner til tross for en sesong langt under pari.

Helt i bunn av tabellen ligger Cardiff. Klubben tar med seg pene 640 millioner kroner ned i Championship, men der må waliserne regne med et kraftig inntektsfall. 

Inntektstoppen:
1. Liverpool - 990 millioner kroner
2. Manchester City - 980 millioner kroner
3. Chelsea - 950 millioner kroner
4. Arsenal - 930 millioner kroner
5. Manchester United - 910 millioner kroner
6. Tottenham - 900 millioner kroner
7. Everton - 860 millioner kroner
...
20. Cardiff - 640 millioner kroner