KUNNE JUBLE: Maria Sjarapova hadde en tung start, men kom sterkt tilbake.  (AP Photo/Andres Kudacki)
KUNNE JUBLE: Maria Sjarapova hadde en tung start, men kom sterkt tilbake.  (AP Photo/Andres Kudacki)

Sjarapova vendte og vant

Maria Sjarapova ble utspilt i første sett, men kom tilbake og slo Simona Halep i finalen i Madrid Open i tennis søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den åttendeseedede russiske veteranen tok sin annen grustittel for sesongen og seiler opp blant de heteste favorittene til Roland-Garros. Forrige måned vant hun i Stuttgart.

Russerens 31. turneringsseier i karrieren fører henne opp til 7.-plass på WTA-rankingen. Åtte av hennes ti siste titler har kommet på grus, men det er første gang hun vinner i den spanske hovedstaden.

Sjarapova virket nedslått etter å ha tapt første sett 1-6 på bare 29 minutter. Halep har utviklet seg voldsomt siden hun måtte ha wildcard for å delta i turneringen i fjor, og hun så ut til å være på vei mot seier.

– Jeg tar ikke noe for gitt, for jeg vet hvordan det føles å være ute med skade og prøve å komme tilbake. Jeg elsker å spille tennis, jeg liker å jobbe for å bli bedre, og jeg blåser i om jeg spiller på månen eller i Madrid. Jeg vil gi alt uansett, sa Sjarapova.

– Første sett var ikke bra, og jeg måtte jobbe veldig hardt for å snu det. Jeg er ikke sikker på hvordan jeg greide det, la hun til etter å ha vunnet de to siste settene 6-2, 6-3. (©NTB)