KUNNE JUBLE: Maria Sjarapova hadde en tung start, men kom sterkt tilbake.  (AP Photo/Andres Kudacki)
KUNNE JUBLE: Maria Sjarapova hadde en tung start, men kom sterkt tilbake.  (AP Photo/Andres Kudacki)

Sjarapova vendte og vant

Maria Sjarapova ble utspilt i første sett, men kom tilbake og slo Simona Halep i finalen i Madrid Open i tennis søndag.

Den åttendeseedede russiske veteranen tok sin annen grustittel for sesongen og seiler opp blant de heteste favorittene til Roland-Garros. Forrige måned vant hun i Stuttgart.

Russerens 31. turneringsseier i karrieren fører henne opp til 7.-plass på WTA-rankingen. Åtte av hennes ti siste titler har kommet på grus, men det er første gang hun vinner i den spanske hovedstaden.

Sjarapova virket nedslått etter å ha tapt første sett 1-6 på bare 29 minutter. Halep har utviklet seg voldsomt siden hun måtte ha wildcard for å delta i turneringen i fjor, og hun så ut til å være på vei mot seier.

– Jeg tar ikke noe for gitt, for jeg vet hvordan det føles å være ute med skade og prøve å komme tilbake. Jeg elsker å spille tennis, jeg liker å jobbe for å bli bedre, og jeg blåser i om jeg spiller på månen eller i Madrid. Jeg vil gi alt uansett, sa Sjarapova.

– Første sett var ikke bra, og jeg måtte jobbe veldig hardt for å snu det. Jeg er ikke sikker på hvordan jeg greide det, la hun til etter å ha vunnet de to siste settene 6-2, 6-3. (©NTB)