Vant 10 000 kroner - kjøper billetter til vanskeligstilte

Frode Johnsen gir de som ikke har muligheten til å komme på kamp en hjelpende hånd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skien (TV 2 Sporten): Det er dessverre ikke alle som liker fotball som har råd til å gå på kamp.

Det har Frode Johnsen gjort noe med.

– Jeg fikk en pris i fjor, Telemark Idrettskrets' Ærepris, og med det fulgte det 10 000 kroner. Da tenkte jeg at de pengene kunne jeg ikke bruke på meg selv, så da gir jeg det til et godt formål i stedet, sier Odd-spissen.

Johnsen kjøper altså tolv billetter til hver av Odds hjemmekamper. Dermed får et dusin vanskeligstilte muligheten til å komme på stadion. Det kan være alt fra enkeltpersoner til foreninger og organisasjoner for de som ikke har det så enkelt i hverdagen. 

Søndag var det Tilja Oppfølgingssenter som fikk benytte seg av Johnsens billetter.

– Vi jobber med rus og ettervern. Når folk har møtt veggen, må de la seg inspirere. Sport er aboslutt en av tingene som inspirerer, sier miljøterapeut Bård Aasland. 

Ingen av de tolv som var på søndagens kamp ville prate med TV 2, men Aasland er klar på hvor glade de er for at Johnsen har valgt å tenke på andre enn seg selv.

– De fleste har utfordringer med økonomien og har kanskje dratt på seg litt gjeld også. Å få en billett eller fler og å kunne ta med seg familien er veldig stas. Både jeg og de er veldig takknemlige. De får være som vanlige borgere, ta del i samfunnet og bygge nettverk. Frode tenker ikke på seg selv. Dette er en god gest til samfunnsborgerne, sier Aasland.

Johnsens tidligere lagkamerat Morten Fevang, som nå jobber i Odds markedsavdeling, var også med på å pønske ut hva prispengene skulle brukes til. Han er nå kontaktperson for de som eventuelt ønsker seg noen av de tolv billettene.

– Det er sunt at de får komme seg ut på slike ting. Frode gir dem muligheten til det - det sier litt om ham, sier Fevang.

– Vi vil selvsagt ha folk på stadion - og når vi kan hjelpe andre samtidig, gjør vi selvfølgelig det. Vi håper det er mange som skriver til oss og at vi kan hjelpe dem, og kanskje vanker det enda flere billetter etter hvert.