Valsvik stupheadet Sogndal til seier

Sogndal snudde kampen og vant hjemme på Fosshaugane.

Sogndal - Start 2-1

Sogndal (NTB): Start tok ledelsen borte mot Sogndal i eliteserien søndag, men hjemmelaget slo hardt tilbake og snudde kampen til 2-1-seier.

Glenn Andersen steg til værs i Sogndal-boksen og headet inn Starts ledelse da 65 minutter var spilt på Fosshaugane. I det øyeblikket så ting svært lyst ut for sørlendingene, men stemningen ble snudd på hodet i løpet av de neste 25 minuttene. Gustav Valsvik stupte inn på bakre stolpe og ordnet 2-1-seier minuttet før slutt.

– Vi gikk med mye folk i angrep for å score seiersmålet og avgjøre kampen, men så mistet vi ballen og fikk en scoring imot, forklarte Start-trener Mons Ivar Mjelde til C More.

Stemningen blant de 2524 tilskuerne var ikke god i de første 88 minuttene av kampen, men Valsviks første eliteseriescoring for sesongen gjorde underverker. Scoringen gjorde også at Sogndal endelig kunne innkassere sin første hjemmeseier for sesongen etter to tap og ett uavgjort resultat.

– Det er tre veldig viktige poeng for oss. Vi hadde marginene med oss, og jeg synes vi fortjente denne seieren, sa Sogndal-trener Jonas Olsson.

Etter at Glenn Andersen hadde sendt Start i føringen var det Mahatma Otoo som ordnet utligningen for hjemmelaget. Han noterte seg for sin tredje scoring denne sesongen bare halvannet minutt etter 0-1.