SKISKYTTER: Lars Berger i aksjon under verdenscuprennene i Holmenkollen tidligere i år. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
SKISKYTTER: Lars Berger i aksjon under verdenscuprennene i Holmenkollen tidligere i år. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Berger til Alsgaards privatlag i jakt på VM-medaljer

Lars Berger blir en del av allroundlaget i Team LeasePlan.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lars Berger (35) tar nye grep for å nå målet om en VM-medalje på 15-kilometeren under langrenns-VM i Falun neste år. Nå blir han en del av Thomas Alsgaards privatlag.

Berger har medaljer i langrenn fra både VM og OL fra før, men har aldri nådd så langt opp som til gull. 15-kilometeren i fri teknikk er hovedmotivasjonen for at 35-åringen nå blir en del av allroundlaget i Team LeasePlan.

– Jeg ønsker å gjøre noe nytt for å se om jeg kan nå et høyere nivå i langrennssporet. Jeg har stor tro på at dette styrker mine sjanser til å nå målet om VM-medalje på 15 km fristil i Falun og i sprinten under VM i skiskyting i Kontiolahti, sier Berger i en pressemelding.

Allroundlaget, som ledes av Thomas Alsgaard og Emil Søbak Gundersen, har allerede en rekke unge langrennsløpere i stallen. Andrew Musgrave og Simen Andreas Sveen er blant dem.

– Det er fantastisk for oss å få inn Lars med den kapasiteten og kompetansen han besitter. Det gjør laget sterkere, sier Alsgaard. (©NTB)