SUKSESS: Kaptein Vincent Kompany og manager Manuel Pellegrini holder beviset på at Manchester City er Englands beste fotballag. Foto: Scanpix
SUKSESS: Kaptein Vincent Kompany og manager Manuel Pellegrini holder beviset på at Manchester City er Englands beste fotballag. Foto: Scanpix

Pellegrini hylles etter triumfen: – Nå er skeptikerne helt stille

Manuel Pellegrini roses for å ha skapt ro og glede etter den tøffe fjorårssesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester City feirer i dag sin andre Premier League-tittel på tre år.

For Manuel Pellegrini ble dette hans første trofé på europeisk sokkel, og et bevis på at han – i motsetning til hva skeptikerne mente – hadde vinnermentaliteten som behøvdes.

Mannen bak triumfen ble også gjenstand for mye oppmerksomhet da TV 2s eksperter oppsummerte sesongen. 

– Trenger ikke være sint for å vinne

– Manuel Pellegrini har en del motsetninger i internasjonal fotball. Hvis du setter Pellegrini og José Mourinho ved siden av hverandre, så er det så diametrale motsetninger som det nær sagt er mulig å finne. Det finnes ikke et mind game i Pellegrinis hode. Han er en estetiker, som samtidig har en knallhard kynisme i bunn. Det er en bragd av en mann, sa Aleksander Schau.

Til stor støtte fra kollega Petter Myhre.

– Han er et eksempel på at en gentleman også kan ha en vinnerskalle. Det er en litt håpløs mentalitet, i mine øyne, at de som oppfører seg som gærninger og vinner noe, de er vinnerskaller. Man må ikke være sint for å vinne, og det er godt å se at en type som Pellegrini kan stå igjen som vinner etter sesongen.

– Nå er alle skeptikerne stille

Etter seieren mot West Ham, fikk Samir Nasri spørsmål om hva den viktigste faktoren bak suksessen hadde vært. Franskmannen trakk frem lagmoralen, og det faktum at alle spillerne hadde tilsidesatt sitt eget ego for lagets beste.

Det fremhevet også TV 2-kommentator Øyvind Alsaker i timene etter kampslutt.

– I år er roen, tryggheten, smilet og gleden tilbake. Alt dette som er så viktig for at en enhet med så mange store, sterke egoer skal fungere. Manuel Pellegrini kom hit og ble møtt med skepsis. Han hadde aldri vunnet et stort trofé i Europa og nå har han tatt The Double på første forsøk. 

Ifølge Alsaker har vinden også snudd i engelske medier.

– Nå er alle skeptikerne stille. Han hylles i avisene, og engelske medier viser at ingen har kortere minne enn dem. Nå er det nemlig ingen managere på kloden som er bedre enn Manuel Pellegrini. Som fotballmann må jeg si at det er herlig å se et lag som scorer 102 mål og går ut med to rene spisser. Det er så herlig og så sjeldent å se. Da er det også greit at de tar ligagull. 

Ydmyk Pellegrini

Pellegrini selv la seg, som vanlig, på en ydmyk linje.

– Sesongen er over, men den er over på en nydelig måte. Helt fra begynnelsen følte jeg at spillerne støttet meg og alle avgjørelsene mine. Vi ønsket å spille attraktiv og offensiv fotball, men også tenke og spille som et stort lag. Det var veldig enkelt med spillere som dette, og med støtte fra supporterne og klubben som helhet. Sammen gjorde vi sesongavslutningen vakker, sa han til TV 2 etter kampen.

Hva synes du om Manuel Pellegrini? Si din mening i kommentarfeltet!