Jensen med horribel dag på jobben, men Sarpsborg slo nesten tilbake

Luc Kassi åpnet det åtte minutter lange scoringsshowet til Stabæk med en perle.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stabæk - Sarpsborg 08 3-2

Stabæk og Sarpsborg har bare møtt hverandre to ganger tidligere i Tippeligaen. Hjemme i Bærum vant Stabæk 2-0 den gangen, og ville ikke være noe dårligere denne gangen.

Det begynte tregt på Nadderud. Foruten en god sjanse til Franck Boli etter elleve minutter, var det lite å melde om.

Kassi med perle

Da klokken tikket mot pause derimot, begynte ting å skje. I det 38 minuttet fikk Stabæk hjørnespark, som ble ryddet unna. Men på 25 meter stod Luc Kassi klar med børsa og leverte en kandidat til årets scoring. 

Like etter var det i andre enden av banen det skjedde da Aaron Samuel skjøt like utenfor. Men istedenfor utligning, ble Sarpsborg straffet da Martin Thømt Jensen felte Franck Boli og lagde straffespark.

Fra straffemerket satte Enock Adu ballen sikkert i nettmaskene. 

Dårlig dag på jobben for Jensen

Og vondt skulle bli så mye, mye verre for Thømt Jensen. Bare minutter etter kampen er i gang igjen, slo Stabæk en lang ball oppover, som Sarpsborg-stopperen hadde god kontroll på. 

Men da han skulle slå den inn til keeper, fikk han ikke med seg at Fredrik Brustad lå og lurte foran mål. Med keeper allerede utspilt, kunne ikke Brustad bomme, og dermed kunne Stabæk ta med seg en 3-0-ledelse inn i garderoben.

Kanskje Sarpsborg-trener brukte Crystal Palaces comeback mot Liverpool som inspirasjon da han skulle motivere spillerne sine til å ta igjen tapt grunn. Sarpsborg produserte i alle fall sjanser til å redusere, men det ville seg ikke.

Fullførte nesten comebacket

Først skjøt innbytter Kristoffer Tokstad i stolpen etter rundt en time spilt. Med et kvarter igjen av kampen var Tokstad servitør da han fant Samuel foran mål, men nigerianeren misbrukte sjansen sin.

Det gjorde derimot ikke Gudmundur Thórarinsson fem minutter etter. Stabæk har ikke holdt nullen på sine seks siste Tippeligakamper, og islendingen sørget for at den rekken strekker seg til sju kamper.

Det så ut til at kampen likevel skulle ebbe ut i Stabæk-seier, men på overtid reduserte Martin Wiig til 2-3. Plutselig var det skikkelig spenning i kampen igjen, men hjemmelaget klarte å holde unna og ta tre poeng.