Molde raste etter frisparket som rotet vekk seieren

– Dommerne blir lurt, sier en oppgitt Vegard Forren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Molde - Strømsgodset 2-2:

Aker Stadion/Bergen (TV 2): Serieleder Molde så ut til å ta nok en seier da de ledet 2-1 over Strømsgodset i sluttsekundene i søndagens toppkamp. 

Men vel to minutter på overtid steg Godsets mektige magyar opp: Péter Kovács gikk frem på en retur etter frispark, brukte sin harde pannebrask og sørget for 2-2 og ett poeng til hvert av lagene.

Etter kampen var stemningen i Molde-leiren svært laber. Ikke minst fordi de følte seg snytt da frisparket i forkant av scoringen ble gitt.

– Skulle aldri vært blåst

Dommeren blåste etter en duell mellom Kovács og Molde-stopper Vegard Forren. Reprisebildene viser at duellen ikke var stygg fra noen parter, men heller en 50-50-duell.

– Jeg er veldig skuffet. Jeg er enormt skuffet, fordi jeg følte at vi hadde god kontroll på kampen. De skapte ikke mye. Men det ble et frispark mot slutten som ble avgjørende. Det frisparket skulle det aldri vært blåst for, sier en oppgitt Molde-trener Tor Ole Skullerud til TV 2.

– Hva tenker du om at det frisparket ble avgjørende?

– Du ser vel hvor skuffet jeg er nå. Det er så enkelt som det. Vi hadde tre poeng i lomma, men det røk på overtid. Det er skuffende, sier han.

Forren var enda mer oppgitt.

– Jeg var veldig frustrert en periode der. Jeg har fått roet meg ned litt nå, men jeg føler at det var en fair duell der to spillere møttes. Jeg kom bakfra, hoppet høyere og vant duellen. Og jeg måtte lande en plass. Jeg kunne ikke hoppe unna uten å treffe han. Det var ikke noe frispark. Jeg snakket med Kovács etterpå og han sa også «Jeg vet», men at det ikke  var hans feil, sier Forren til TV 2.

– Når Godset setter opp en så stor spiss som Kovács så må man tåle juling. For han gir og han tar. Men jeg føler at dommerne - og det gjelder ikke bare her i dag - blir litt lurt, sier han. 

– Dommeren overreagerte

Forrens protester mot dommer Svein-Erik Edvartsen resulterte uansett i et gult kort. Også det flirer Forren oppgitt av.

– Jeg rakk ikke å si så mye før jeg fikk et gult kort slengt i trynet. Frustrasjonen var stor, så det var nesten så jeg snakket på meg et rødt kort der. Det var tydelig at det var lite som skulle bli sagt før det ble en reaksjon, sier han.

– Vi fikk frispark utenfor 16-meteren og ledet 2-1 i det 90 minutt. Hvis du da som dommer ikke tåler å ta imot en liten reaksjon, uten at du føler du skal vise hvem som er sjefen, da synes jeg han overreagerer litt. Men sånn er det, sier Forren.

Dommer Edvartsen står på sitt etter kampslutt.

– Jeg er glad for at bildene viser akkurat det samme som jeg så på bana. Det er en duell der ballen blir slått mot Kovács. Forren går opp bak Kovács og legger den venstre armen sin rundt han. Da blåser jeg frispark, sier han til TV 2.

Kovács er på sin side enig med Forren i frisparksituasjonen.

– Det var en 50-50-duell, så det frisparket var billig, sier han til TV 2.

Ungareren gledet seg likevel over poengfangsten fra Romsdal.

– Det var et veldig viktig mål i en kjempekamp. Det var to gode lag mot hverandre. Molde var fantastiske i 1. omgang, mens vi bare bedre i 2. omgang. Molde er i kjempeform, så vi er veldig godt fornøyde med 2-2, sier Kovács til TV 2.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Molde tok tidlig styring

Vertene tok tidlig grep i kampen og hadde det beste av både spillet og sjansene de første minuttene. Derfor var det helt fortjent da Mohamed Elyounoussi satte inn 1-0 til Molde etter vel 30 minutters spill.

Godset rotet vekk ballen på midten og Molde fikk en gyllen kontringsmulighet. Martin Linnes dro seg oppover og la frem til Agnaldo. Brasilianeren dro til, men ballen gikk rett i tverliggeren. Elyounoussi var på returen, dempet ned og satte den kontrollert i det høyre hjørne.

Etter hvilen hevet gjestene fra Drammen seg betraktelig og spilte seg inn i kampen. Godset rullet opp noen gode muligheter, men fikk ikke uttelling før Kovács på sedvanlig vis satte inn 1-1 i det 66. minutt.

Scoringen kom etter et gnistrende innlegg fra Lars-Christopher Vilsvik, hvorpå den høyreiste ungareren dominerte i lufta og headet ballen hardt i mål.

Kovács trodde han satte inn 2-1 like etter, men scoringen ble korrekt annullert for offside.

Dobbel fra Elyounoussi

I stedet for ny Godset-scoring, var det i stedet Molde som fikk ballen i mål vel elleve minutter før slutt. Og nok en gang var det Elyounoussi som sørget for scoringsjubel.

En forsvarstabbe fra Godset sendte ballen rett i beina til Agnaldo som dro til. Godset-keeper Adam Kwarasey måtte gi retur, og der var Elyounoussi på plass.

Scoringen holdt likevel ikke, ettersom Kovács også ble tomålsscorer på overtid.