MÅTTE BEKLAGE: Richard Scudamore mener de lekkede e-mailene var «en feilvurdering». FOTO: AP Photo/Bebeto Matthews
MÅTTE BEKLAGE: Richard Scudamore mener de lekkede e-mailene var «en feilvurdering». FOTO: AP Photo/Bebeto Matthews

Premier League-sjef beklager sexistisk hets

Private e-mailer med griseprat lekket til avis.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Premier League-sjef Richard Scudamore er i hardt vær etter at en rekke private e-mailer ble publisert i den britiske avisen Daily Mirror lørdag.

Scudamore skal ha kommet med en rekke nedsettende kommentarer om kvinner i e-mailutvekslinger med kamerater og kolleger. Det er ingen navngitte kvinner som blir hetset. Det dreier seg primært om sexvitser og griseprat, men han omtaler også kvinner som «irrasjonelle».

Det var en kvinnelig ansatt - og sekretær av Scudamore - som hadde tilgang til e-mailene som lekket dem til avisen. Hun mener den mektige Premier League-toppen er sexistisk.

– Han har ikke respekt for kvinner. Jeg synes ikke noen bør eksponeres for et slikt språk og meninger på jobben, sier hun til avisen.

Lørdag kveld kom Scudamore med en unnskyldning, ifølge The Guardian.

– Dette var private e-mailer som ble sendt til kolleger og venner som jeg har hatt i flere år. De ble sendt fra og mottatt til min private e-mailadresse, som en midlertidig ansatt ikke skulle hatt tilgang til, eller ble bedt om å ha det. Jeg innser likevel at innholdet i mailene er uakseptable og jeg ber om unnskyldning for alle jeg har støtt. Spesielt til den tidligere ansatte. Det var en feilvurdering som jeg ikke vil gjøre igjen, sier han.

Scudamore har tidligere markert seg som en sterk forkjemper for kvinnefotball, og har selv tatt initiativ - sammen med det engelske fotballforbundet - til egne programmer for å promotere jente- og kvinnefotball.