Skjeggdamen utløste bølge av homo-raseri i Russland

Den østerrikske dragartisten Conchita Wursts seier i Eurovision Song Contest førte til en bølge med sinne og homohets fra russiske stjerner og politikere.

«Dette viser tilhengerne av europeisk integrasjon deres europeiske framtid: en jente med skjegg», skrev visestatsminister Dmitrij Rogozin på Twitter.

– Det finnes ingen grense for hvor opprørte vi er. Dette er slutten på Europa. Det har blitt helt vilt. De har ikke menn og kvinner lengre, de har «det», sa den ultranasjonalistiske politikeren Vladimir Zjirinovskij til den statlige TV-kanalen Rossiya-1 søndag.

– For 50 år siden okkuperte den sovjetiske hæren Østerrike. Vi gjorde en tabbe med å frigjøre landet. Vi skulle ha blitt, la den svært kontroversielle politikeren til.

I avstemningen ga Russland Østerrike og Wurst fem poeng, ett mer enn Ukraina fikk.

Popstjernen Filipp Kirkorov, som produserte Russlands bidrag til årets MGP-finale, mente derimot av den østerrikske seieren bør få russere til å vurdere sin homofobi.

På pressekonferansen etter finalen, kom Wurst med følgende hilsen til Putins Russland, hvor det før finalen ble tatt til orde for at Østerrikes bidrag burde nektes å delta:

– Denne prisen er ikke bare til meg. Den er til alle der ute som ønsker å kjempe for en framtid med fred, aksept og toleranse, sa hun.

Og på spørsmål om hva hun ville si til Vladimir Putin:

– Vel, jeg tror neppe han ser på nå. Men som jeg sa: Vi lar oss ikke stoppe! sier hun.

(NTB/TV 2)