SLAPP JUBELEN LØS: Micahel Sam og hans kjæreste fikk foreviget sitt jubelkyss etter det historiske øyeblikket FOTO: Twitter
SLAPP JUBELEN LØS: Micahel Sam og hans kjæreste fikk foreviget sitt jubelkyss etter det historiske øyeblikket FOTO: Twitter

Feiret det historiske NFL-øyeblikket med et kyss

Michael Sam blir den første åpent homofile spilleren på høyeste nivå i amerikansk fotball.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Natt til søndag ble det skrevet NFL-historie da 24 år gamle Michael Sam ble den første åpent homofile spilleren i ligaen. 

– Takk til St. Louis Rams og hele byen St. Louis, skriver han på Twitter, mens Sams kjæreste tvitret et bilde av de to som feirer det historiske øyeblikket med et kyss.

GLEDESTÅRER: Michael Sam på telefonen under et draftparty i San Diego. (AP Photo/ESPN)
GLEDESTÅRER: Michael Sam på telefonen under et draftparty i San Diego. (AP Photo/ESPN)

Han ble plukket opp av St. Louis Rams i den siste draftrunden, som nummer 249 totalt. Da lagets trener, Jeff Fisher, ringte for å overbringe nyheten klarte han ikke å holde tilbake tårene.

– Jeg er overveldet. Jeg er stolt av å være en «Ram». Jeg visste at jeg skulle bli valgt, og for hvert lag som hoppet over meg tenkte jeg bare på hvordan jeg skal takle quarterbacken deres, sier Sam ifølge Aftonbladet

Sam, som har spilt defensive end for collegelaget Missouri Tigers og i 2013 ble kåret til årets defensive spiller, sto Sam frem som homofil i februar, og enkelte fryktet at han ikke kom til å bli draftet som en følge av åpenheten. 

Heldigvis for Sam hadde St. Louis baller til å gå for 24-åringen.

– Ut fra et historisk perspektiv er jeg beæret av å få være en del av dette, sier trener Jeff Fisher.

I AKSJON: Michael Sam er klar for å takle NFLs stjernequarterbacker.   Files/Joe Robbins/Getty Images/AFP
I AKSJON: Michael Sam er klar for å takle NFLs stjernequarterbacker. Files/Joe Robbins/Getty Images/AFP

Sam har hatt en tøff oppvekst. Han var selv vitne til at en av brødrene hans ble skutt og drept. En annen bror forsvant i 1998. Han og søsteren var de siste som så ham. Han fikk først i senere år vite at han hadde en eldre søster som døde som baby, og hans to øvrige brødre har gått inn og ut av fengsel hele livet.

– Å fortelle verden at jeg er homofil er ingenting sammenlignet med det, sa 24-åringen da han sto frem.