Tigers svenske modelleks med stikk til golfstjernen på eksamensfesten

Elin Nordegren (34) holdt talen da college-klassen hennes fikk vitnemålene sine. Hun lot ikke anledningen gå fra seg til å rette noen spark i retning Tiger Woods.

Ni år etter at hun begynte på sine amerikanske college-studier, er svensken – som ble kastet inn i rampelyset da hun ble sammen med Tiger Woods under British Open i 2001 – endelig ferdig med studiene.

Slik så bilen til Tiger Woods ut etter at han krasjet i forsøket på å flykte fra sin rasende kone i 2009. Foto: FLORIDA HIGHWAY PATROL HANDOUT
Slik så bilen til Tiger Woods ut etter at han krasjet i forsøket på å flykte fra sin rasende kone i 2009. Foto: FLORIDA HIGHWAY PATROL HANDOUT

Med snittkarakter på 3,96 (på en skala som går til fire) var hun best i klassen på Rollins College, og fikk æren av å holde talen under den høytidelige seremonien hvor vitnemålene ble delt ut.

I det som var en sjelden offentlig opptreden av den etterhvert så mediesky 34-åringen, kom hun med noen mildt sagt dårlig skjulte hint om sin verdensberømte eksmann, ifølge New York Post.

Den tidligere modellen, som har fått en psykologigrad, fortalte de nesten 300 andre studentene på kullet sitt at skolen ble et pustehull i den «ville stormen som herjet i privatlivet mitt» og har vært det eneste stabile i livet hennes de siste ni årene.

– Skilsmissen skjedde rett etter at jeg hadde tatt media- og kommunikasjon på skolen. Uten forvarsel ble jeg kastet ut i rampelyset. Jeg burde sikkert fulgt bedre med i timene, sa Nordegren, til latterbrøl fra publikum.

Få måneder før bruddet: Elin og Tiger på NBA-kamp i juni 2009. Foto: AP
Få måneder før bruddet: Elin og Tiger på NBA-kamp i juni 2009. Foto: AP

Ekteskapet hadde haltet i en tid før samlivet brøt fullstendig sammen en desemberkveld i 2009. Etter å ha blitt jaget ut av parets hjem i Florida av en illsint Elin bevæpnet med golfkølle, krasjet Woods bilen sin i et tre i oppkjørselen. Året etter ble de skilt.

Hun fortalte at hun følte seg beæret over å få holde talen, men at hun lenge slet med å finne ut hva hun skulle si.

– Jeg har blitt kalt en taus kvinne i media og kritisert for ikke å uttale meg så veldig mye. Ord kan være sterke. Men det som betyr enda mer er handlingene bak ordene, sa hun.