NEDRYKK: Omar Elabdellaoui, her i duell med Bayerns Franck Ribery, og hans Braunschweig rykket ned fra Bundesliga. REUTERS/Fabrizio Bensch
NEDRYKK: Omar Elabdellaoui, her i duell med Bayerns Franck Ribery, og hans Braunschweig rykket ned fra Bundesliga. REUTERS/Fabrizio Bensch

Nedrykk for Nielsen og Elabdellaoui

Braunschweig og Nürnberg må ta den tunge turen ned.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag ble siste runde i Bundesliga spilt, og nå er det klart at klubben til Omar Elabdellaoui og Håvard Nielsen ikke vil spille på høyeste nivå neste sesong.

Braunschweig tapte 1-3 i kampen de måtte vinne borte mot Hoffenheim, og rykker ned sammen med Nürnberg. Nedrykkskollegaen ble slått 4-1 av Schalke.

Hamburg sto i fare for å rykke ned fra Bundesliga for første gang. Det eneste laget som har vært i toppdivisjonen siden den ble opprettet i 1963 tapte 2-3 borte mot Mainz, men slipper unna direkte nedrykk fordi rivalene heller ikke gjorde jobben.

Hamburg må nå ut i playoff mot laget som blir nummer tre i 2. Bundesliga. Hvem det blir avgjøres søndag, men i skrivende stund er det Greuther Fürth som innehar tredjeplassen.

Per Ciljan Skjelbred, som er på lån fra Hamburg til Hertha, måtte for øvrig forlate banen med skade 34 minutter ut i kampen mot Dortmund.

Oppgjøret var målløst da Skjelbred forlot banen, men det endte med 4-0-seier til Dortmund.