OVERLEGEN: Marcel Kittel var i en klasse for seg selv i Belfast lørdag. Foto: AFP PHOTO / BELGA / DAVID STOCKMAN
OVERLEGEN: Marcel Kittel var i en klasse for seg selv i Belfast lørdag. Foto: AFP PHOTO / BELGA / DAVID STOCKMAN

Spurtkongen Kittel vant suverent

Tyskeren knuste alle i Giro d'Italia lørdag.

Tyske Marcel Kittel er favoritt på de aller fleste spurtetappene i årets Giro d'Italia. Lørdag leverte han varene på rittets 2. etappe.

Shimano-rytteren gjennomførte perfekt på de siste kilometeren av lørdagens totalt 219 kilometer lange etappe i Nord-Irland. Det gjorde at han havnet i utmerket posisjon, og han kunne spurte inn til sin første av det som trolig blir flere etappeseirer i årets Giro.

Kittel trillet over målstreken med tiden 5.13.12 og la de andre spurtkanonene et par meter bak seg. Nærmest var FDJ-rytteren Nacer Bouhanni, mens Trek-rytteren Giacomo Nizzolo fra Italia tok 3.-plassen.

Edvald Boasson Hagen var med helt i fronten da det hele skulle avgjøres og var med på å trekke lagkamerat Ben Swift inn til 7.-plass. Selv endte nordmannen på 19.-plass med samme tid som seirende Kittel.

Selv om Kittel var den som kunne strekke hendene høyest i været etter etappen, er trolig Orica-australieren Michael Matthews den aller blideste. Han overtok den rosa ledertrøya fra lagkamerat Svein Tuft, som falt til 3.-plass. Ivan Santaromita har 2.-plassen sammenlagt.

Søndag skal rytterne sykle nok en flat etappe. Den er 187 kilometer lang og strekker seg fra Armagh til Dublin. Deretter skal feltet forlate Irland og starte syklingen på de italienske landeveiene. (©NTB)