KRITISK Bent Svele og Randi Gustad (i midten) er kritisk til Christian Berge (til venstre). De mener det er et tap for landslaget at Håvard Tvedten (til høyre) nå takker nei til å spille VM-kvalik for Norge. Foto: NTB scanpix
KRITISK Bent Svele og Randi Gustad (i midten) er kritisk til Christian Berge (til venstre). De mener det er et tap for landslaget at Håvard Tvedten (til høyre) nå takker nei til å spille VM-kvalik for Norge. Foto: NTB scanpix

TV 2s eksperter: – Helt klart en tabbe av landslagsledelsen

Mener Christian Berge og Glenn Solberg har tabbet seg ut nå som Håvard Tvedten takker nei til landslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2s håndballeksperter Randi Gustad og Bent Svele synes begge at den nye landslagsledelsen med Christian Berge og Glenn Solberg har behandlet Håvard Tvedten på en merkelig måte.

– Her har de fått en topp motivert spiller til å miste motivasjonen. En tabbe, sier Randi Gustad.

– Helt klart en tabbe, mener også Bent Svele, som synes dette er leit, trist og helt unødvendig.

– Et stort tap

De to ekspertene skjønte lite da Håvard Tvedten ikke ble tatt ut i Berge og Solbergs første landslagstropp. 

Den gang var begrunnelsen at landslagsledelsen ville la noen nye spillere få sjansen.

Nå sier Tvedten at han gradvis har mistet motivasjonen og at han vil prioritere familien i sommer.

– Dette er et stort tap for landslaget. Tvedten er en av få internasjonale spillere på herresiden.Før kvalik-kampene skulle det vært alle mann til pumpene. Derfor er dette rart, mener Gustad. 

– Et steg tilbake. Norsk herrehåndball er ikke større enn at vi må ha med de som kan, sier Svele.

– Mislykket strategi

Begge mener at det er helt flott å teste nye spillere. Men at man ikke av den grunn trenger å vrake en skadefri veteran, som den gang var topp motivert.

– Det er fullt mulig å få til begge deler. Hvis meningen var å sende en klar melding til Tvedten så har det vært en mislykket strategi, mener Gustad. 

– Trist, men jeg skjønner Tvedten. Skal man sette ut 35 år gamle veteraner med over 200 landskamper må dialogen inneholde mer enn at man skal teste ut nye spillere. Han har prestert godt i Danmark og i Mesterligaen denne sesongen. Han føler nok at han blir behandlet uten den respekten han fortjener, sier Svele. 

– Synd

Landslagssjef Christian Berge fikk beskjeden fra Håvard Tvedten for litt siden, og jobber nå videre med troppen som skal offentliggjøres mandag.

– Jeg synes det er synd at Håvard ikke er disponibel. Men det er en beintøff jobb vi står foran. Da er vi avhengige av at alle er topp motiverte. Er ikke Håvard det er det fint at han sier ifra. Jeg forstår avgjørelsen og respekterer den fullt ut. Han vil prioritere familien.  

– TV 2 s håndballeksperter mener at denne situasjonen burde og kunne vært unngått. At dere her har gjort en tabbe?

– De kan se det på den måten. Jeg ser ikke slik på det, sier Berge.

– Det er flere måter å reagere på når man ikke blir med i en tropp. Jeg hadde håpet at Håvard krummet nakken. Men jeg skjønner argumentet hans med familien, og jeg tror det er viktig at vi lar flere får sjansen.