TAKKER NEI: Håvard Tvedten spiller ikke VM-kvaliken for Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TAKKER NEI: Håvard Tvedten spiller ikke VM-kvaliken for Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Tvedten nei til VM-kvalik

Håvard Tvedtens motivasjon fikk en alvorlig knekk da han ikke ble tatt ut til forrige samling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Håvard Tvedten har informert landslagssjef Christian Berge om at han ikke er aktuell for håndballguttas to VM-kvalifiseringskamper mot Østerrike i juni.

Berge vraket veteranen på venstre kant til forrige landslagssamling, og nå er det Tvedten som takker nei.

– Jeg var veldig motivert for videre landslagsspill. Men jeg skal være så ærlig å si at jeg ble overrasket da jeg ikke ble tatt ut på forrige samling, sier Håvard Tvedten til TV 2.

– Motivasjonen har gradvis blitt mindre

– Da jeg stod utenfor fikk jeg kjent på det. Jeg savnet laget, men fikk også tid til familien. Det var godt. Familien ble viktigere. Og jeg fikk bedre tid til klubben min Aalborg. Og gradvis har motivasjonen for landslagsspill i sommer blitt mindre, sier han og legger til:

– Det er ikke enkelt å kombinere klubbspill på toppnivå, familie med små barn, og landslagsspill. Skal man få det til å fungere må alt stemme. Man må være villig til å velge bort familien i lengre perioder. 

– Om det er farvel for alltid vet jeg ikke

Håvard Tvedten blir 36 år i juni. Han debuterte på landslaget våren 2000, og har på de 14 årene spilt 208 landskamper og scoret 809 mål.

– For meg har landslaget vært en ære. Noe jeg har vært veldig stolt av. Det har ikke vært noe alternativ å ikke være med. Men i øyeblikket har jeg ikke den indre motivasjonen som må til, sier Tvedten. 

– Nå blir familien prioritert. For først gang siden jeg var 15 år skal jeg ha en lengre ferie i juni. Så får jeg en god oppkjøring til neste sesong.     

– Har du spilt din siste landskamp?

–  Jeg har i første omgang sagt at det ikke er aktuelt med kampene i juni, så få vi se.Om det er et farvel for alltid vet jeg ikke. Det er det ikke bare jeg som avgjør, men jeg ønsker landslaget alt godt i VM-kvaliken, sier Tvedten.    

Fra før er det klart at Kristian Kjelling ikke blir med på VM-kvalifiseringen. Han prioriterer å få orden på et kne som har vært problematisk.

Erlend Mamelund har sagt at hans tid på landslaget snart er over. Han kommer til å prioritere jobb og klubbspill i Haslum. 

Mamelund ble operert i vår, og det er usikkert om han er aktuell til VM-kvalifiseringskampene.

Landslagssjef Christian Berge måtte klare seg uten de tre veteranene også i Golden League i Danmark i april, men fikk gode resultater. 

Mandag tar Berge ut troppen som skal være samlet i tre uker i mai og juni. Og som skal spille VM-kvalifisering 7. og 14. juni.

TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo sender direkte fra uttaket kl. 12.00.