Zuccarello storspilte da Rangers sikret videre spill

New York Rangers og Mats Zuccarello er fortsatt med i NHL-sluttspillet etter seier i den femte kvartfinalekampen fredag.

New York (NTB/TV 2):

Mats Zuccarello Aasen noterte tre målpoeng da New York Rangers slo Pittsburgh Penguins 5-1 på borteis fredag. Nordmannens lag henger dermed fortsatt med i NHL-sluttspillet. Ingen nordmenn har tidligere levert tre assists i en slutspillkamp i NHL.

Rangers var helt avhengig av å vinne kampen for ikke å ryke ut. Med fredagens storseier ligger Zuccarello og co. under 2-3 sammenlagt. Det betyr at New York-laget må vinne to strake kamper til for å danke ut Penguins.

– Vi har fått en ny sjanse. Neste kamp blir på morsdag (søndag), så det blir spesielt for laget. Vi er klare til å kjempe videre, sa Rangers-trener Alain Vigneault.

Chris Kreider ga Rangers ledelsen etter 9.36 minutter. Åpningsmålet kom i overtallsspill. Litt under seks minutter senere sto det 2-0 til bortelaget. Denne gangen scoret Derick Brassard etter å ha blitt servert pucken av Zuccarello.

Pittsburgh Penguins slo tilbake tidlig i midtperioden da Jevgenij Malkin satte inn vertenes eneste mål i kampen. Få minutter senere ble Brassard tomålsscorer etter en assist fra Anton Stralman, mens Zuccarello var tredje sist på pucken.

Nordmannen vartet opp med en ny assist da Ryan McDonagh i overtall la på til 4-1 etter 28.48 minutter. Kevin Klein avsluttet målfesten for Rangers ved å score gjestenes femte mål for kvelden.

Selv om Zuccarello ble en smule historisk da han ble den første nordmannen som har scoret tre assist i en NHL-sluttspillkamp har han ikke den norske rekorden for antall assist i en NHL-kamp. Den er det nemlig Espen Shampo Knutsen som har, etter at han serverte fem målgivende pasninger mot Calgary Flames i 2001. Shampos lag, Columbus Blue Jackets vant kampen 6-4.