Truls vant årets publikumspris

Se video fra «Gullruten»-sendingen her. 

Fredag var det klart for årets «Gullruten», kvelden da den norske TV-bransjen hedrer seg selv.

OL: TV 2 vant Gullruten for beste event. Det skapte god stemning på festen. Foto: Arill Riise.
OL: TV 2 vant Gullruten for beste event. Det skapte god stemning på festen. Foto: Arill Riise.

Mange gjeve priser ble delt ut i Bergen, og en av de største prisene gikk til Truls Svendsen. Han ble kåret til årets publikumsfavoritt, men kunne ikke være til stede for å motta prisen. Truls befinner seg nemlig på Grønland for tiden, hvor han spiller inn et nytt TV-program.

Se Truls' takketale fra Grønland i videoen i toppen av saken.   

Erik Solbakken lurte publikum

Erik Solbakken (29) vant den gjeve prisen «Årets mannlige programleder» og hans kone Ellen Solbakken tok til tårene i salen. Solbakken vant prisen over de godt etablerte programlederne Jon Almaas, Espen Eckbo og Hans Olav Brenner.  

– Jeg så virkelig ikke den komme! Det eneste jeg har øvd på er å klappe, sier han til TV2.no like etter seieren. 

– Det var veldig, veldig overraskende å faktisk vinne, sier en jublende glad programleder. 

I takketalen hyllet han kona, og fikk samtidig salen til å klappe litt ekstra for henne da han sa hun hadde bursdag.

Se Erik Solbakken lure publikum: 

Tvillingsøstrene vant pris

Prisen for beste TV-dokumentar gikk til dokumentarfilmen «Tvillingsøstrene». Den forteller historien om norske Alexandra (10) og amerikanske Mia (10), som ble adoptert bort til hver sin familie i hvert sitt land. Jentene har vokst opp i ulike verdensdeler, og det var et sammentreff at foreldrene fant ut at de var tvillinger. 

– Noen ganger kan man høre historier fra virkeligheten som man nesten ikke tror er sanne. Historien til Mia og Alexandra har noe magisk ved seg. Det tok fire år siden å lage dokumentarfilmen, sier dokumentarfilmskaperen Mona Friis Bertheussen.

Hun avslutter takketalen med sin dypeste takk til tvillingene og deres familier, for deres tillit og for at hun fikk fortelle deres historie. 

Hyllet Paradise Hotel

Da Thomas Seltzers delte ut prisen i klassen for beste reality og konkurranse, valgte han å hylle et realityprogram som ikke var nominert. 

Se Thomas Seltzers Paradis Hotel-hyllest:  

Forlot samboeren på termindagen

I klassen for beste underholdningsprogram var det TV 2-programmet «På tur med Dag Otto» som stakk av med «Gullruten»-prisen. 

Under takketalen avslørte Kristian Ødegård at han egentlig ikke burde være i Bergen denne kvelden. For i dag har hans samboer termin, og Kristian kan bli tobarnsfar når som helst.

– Jeg tror han rekker det. Jeg håper hun kniper igjen, og at det blir fødsel i neste uke, sa Dag Otto da duoen møtte TV 2 etter at de hadde mottatt prisen.

Se takketalen til Kristian Ødegård og Dag Otto Lauritzen:

Ida vitset om ekskjæresten

Ida Fladen vant prisen for årets nyskapning med sitt program «Prosjekt Perfekt». I sin takketale spøkte hun med ekskjæresten som ikke holdt ut med henne i løpet av det tre måneder lange prosjektet.

Se Ida Fladens takketale her: