FIKK HUMORSVAR: Liverpool-tilhengere i Ålesund fikk uventet svar fra sitt lokale politikontor. Her er norske Liverpool-fans avbildet under vennskapskampen mellom Vålerenga og Liverpool i fjor.  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
FIKK HUMORSVAR: Liverpool-tilhengere i Ålesund fikk uventet svar fra sitt lokale politikontor. Her er norske Liverpool-fans avbildet under vennskapskampen mellom Vålerenga og Liverpool i fjor.  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sjekk politiets morsomme svar til norske Liverpool-fans

Søkte om tillatelse til å gå i jubeltog i Ålesund - fikk svært uventet svar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool har fortsatt muligheten til å sikre seg sin lenge etterlengtede Premier League-tittel foran helgens avsluttende runde. The Reds må vinne sin kamp mot Newcastle, samtidig som Manchester City taper for West Ham.

Liverpool-supportere i Ålesund - som går under navnet Liverbirds Aalesund - har i hvert fall troen på titteljubel og søkte denne uken om tillatelse til å gå i seierstog gjennom sunnmørsbyen hvis den sikres.

Mailen ble skrevet i en humoristisk tone og ble avsluttet med:

«Vi håper politiet ser positivt på at vi samler menneskemassene fremfor fullstendig kaos i hele byen. Vi setter pris på om politiet kan stille med ei patrulje foran toget.»

Se hele mailen fra Liverbirds Aalesund her!

Svaret som Liverbirds Aalesund fikk var imidlertid svært overraskende. Og ikke minst humoristisk.

En politivakt - som tilfeldigvis var Manchester United-supporter - kunne nemlig ikke dy seg med å fleipe litt på erkerivalens bekostning.

Dette er svaret de fikk:

«Hei.

Har fått info om at det kan bli tog gjennom byens gater, dersom Liverpool skulle bli seriemestere. Og at det i denne forbindelse skulle være ønskelig med politieskorte foran dette toget.

Må jo først og fremst si at det er vanskelig, samt ganske unaturlig å skrive en setning, hvor Liverpool og seriemestere er i en og samme setning. Forstår jo at supporterne av Liverpool vil feire sitt første Premier League mesterskap med en fellessamling. Ser også en god grunn til at de ønsker politibistand med å komme sikkert frem, siden både supportere og spillerne har en tendens til å snuble i gjenstander(føtter) som ikke finnes. Dette kan jo sikkert skape kaos som du nevner i din mail.

Jeg tror nok Manchester City vil sørge for at oppslutningen om toget vil være minimalt. Dette vil ikke glede meg, men bli registrert med likegyldighet. Dersom Liverpool mot formodning vil lykkes, vil det gjøre meg trist. Ikke fordi dere da skapere kaos i Ålesunds gater, men mer fordi dere da har 19. Jeg kan ikke ønske dere lykke til på søndag. Om dere får politibil eller ikke vet ikke jeg, siden jeg ikke er på jobb. Jeg anbefaler dere å ringe til politiet dersom dette mirakelet skulle skje.

Selv vil jeg sitte hjemme og se på at mitt elskede United ikke tar noe trofeer i år. Noe jeg selvfølgelig håper at også Liverpool gjør.»

– Slik det skal være

Bertil Holen, som er leder i Liverbirds Aalesund, kunne ikke annet enn å le da han sjekket innboksen.

– Jeg hadde ikke forventet et slikt svar. Jeg trodde de ville svare veldig saklig. Men dette er bare gøy. Jeg måtte smile da jeg leste det, sier han til TV 2.

Holen synes det er bra at også politiet kan bruke humor på denne måten. Spesielt når det gjelder fotball.

– Dette er bare god humor. Det er slik det skal være mellom fotballsupportere av forskjellige lag, sier han.

Holen selv tror på både ligatittel og jubeltog på søndag.

– Liverpool har ødelagt litt for selv de siste kampene, men jeg har ikke gitt opp håpet. Jeg ser for meg at Andy Carroll sikrer 1-0-seier til West Ham i det 89. minutt, samtidig som vi gjør jobben mot Newcastle. Da tar vi tittelen og det blir tog i Ålesund, sier han.

– Snakker vi om Leeds United?

For selv om svaret fra politiet var både humoristisk og ertende, så var det ikke et avslag på Liverbirds Aalesunds søknad.

– Nei, det var det ikke. Jeg svarte de tilbake at jeg så på dette som en godkjent søknad. Jeg måtte også servere litt humor tilbake. Så jeg skrev at «siden du bare nevner du er United-supporter, så snakker vi vel om Leeds United?», forteller en humrende Holen.

Politimannen som skrev svaret ønsker å forbli anonym. Holen kan likevel avsløre at United-supporteren har vist god sportslig ånd.

– Jeg snakket med han tidligere i dag og han ønsket oss lykke til på søndag. Han har tross alt mange kolleger og venner som er Liverpool-supportere, sier Holen og ler.