Da fristen for å søke på den ledige stillingen gikk ut 5. mai, hadde Norges Håndballforbund fått inn i overkant av ti søknader.

– Det er en fin miks av norske og internasjonale trenere som har søkt, forteller generalsekretær Erik Langerud til TV 2.

– Dette er en indikasjon på at Norge er et attraktivt lag å trene, legger han til.

Da arbeidsforholdet med Robert Hedin ble avsluttet etter EM i vinter, ble Christian Berge hentet inn som en midlertidig løsning. Han ledet Norge til seier i to av sine tre første kamper, men har i utgangspunktet jobben kun til etter de to VM-kvalifiseringskampene mot Østerrike i juni.

Trønderen – som nylig skrev ny treårskontrakt med Elverum – er imidlertid lysten på å bli den permanente løsningen. Han har søkt, men selv om han skulle lede Norge til mesterskapet i Qatar, er han ikke garantert å få jobben.   

– Vi har nå startet prosessen, etter at søknadsfristen gikk ut på mandag, og er i gang med intervjuer for å finne ut hvem vi ønsker å ta en runde to med, forteller Langerud.

– Hvor mange av søkerne vil dere kalle inn til intervju?

– Det er det ikke riktig av meg å gå ut med. Men jeg kan si at vi også er i dialog med kandidater som ikke sendte inn søknad, men som vi har tatt kontakt med fordi vi mener de er interessante, svarer Langerud.

At Håndballforbundet valgte å lyse ut stillingen som landslagssjef, har blitt møtt med kritikk. Ifølge Langerud skal den permanente løsningen være på plass innen utgangen av juni.