RYKKET NED: Ole Gunnar Solskjær og Cardiffs skjebne ble avgjort forrige helg. Nå skal sesongen avsluttes hjemme mot Chelsea. Foto: Lindsey Parnaby, AFP Photo
RYKKET NED: Ole Gunnar Solskjær og Cardiffs skjebne ble avgjort forrige helg. Nå skal sesongen avsluttes hjemme mot Chelsea. Foto: Lindsey Parnaby, AFP Photo

Solskjærs møtte pressen før siste kamp: – Jeg vil lære av mine feil

Ole Gunnar Solskjær mener han er blitt en bedre trener etter fire måneder i Cardiff.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Premier League på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no

Fredag møtte Ole Gunnar Solskjær pressen forut for sin siste kamp som manager i Premier League på en god stund.

Forrige helg rykket klubben hans Cardiff ned, og forut for den siste hjemmekampen mot Chelsea er det kun æren og en tilværelse bort fra 20. plassen igjen å spille for.

– Vi er profesjonelle og vi må gå ut på søndag og gi oss selv en god siste kamp, sa nordmannen.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager 
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk 

Cardiff var nyopprykkede før denne sesongen, og Solskjær sier at erfaringen var avgjørende.

– Jeg er blitt en bedre trener nå. Livet gir deg erfaring. Vi kom til det ukjente denne sesongen. Majoriteten av spillerne og klubben visste ikke mye om Premier League. Erfaringen i å spille der gir alle en smak på hvordan vi skal komme oss tilbake. Det gjenstår mye hardt arbeid mellom nå og den tid. Championship er en veldig tøff liga, der mentaliteten ikke er den samme, sa han.

Hva som var de direkte årsakene til nedrykket ville han ikke spekulere i.

– Det er mange ting som utgjør grunnen til at vi rykker ned. Jeg vil ikke skylde på spillerne for at de er Championship-spillere. Jeg hadde ikke den innvirkningen jeg håpet på. Jeg overtok en tropp som hadde kjempet for opprykk i årevis og som hadde gjort det bra ved å komme opp. Jeg fikk ikke ting i gang så bra som jeg ønsket, sa nordmannen.

– Ting jeg vet nå ville jeg aldri ha drømt om for fire måneder siden
Solskjær kom til Cardiff i januar, men klarte altså ikke å redde walisernes plass i Premier League.

– Det har vært fire måneder med hardt arbeid som jeg har trivdes med. Resultatene har ikke vært slik vi ønsket, men jeg vil reflektere mer på egen hånd.

– Den største lærdommen er at det er mange veldig gode fotballfolk i denne klubben og at den har stort potensiale. Jeg ser lidenskapen de har og lidenskapen til supporterne og hvor lidenskapelige de er overfor klubben, sa Solskjær.

Da Cardiff-sjefen fikk spørsmål om det var noe han ville gjort annerledes svarte han følgende:

– Jeg har lært om mine ansatte og mine spillere. Ting jeg vet nå ville jeg aldri ha drømt om for fire måneder siden. Jeg har gjort dårlige avgjørelser, men jeg vil lære av mine feil som trener, slik jeg gjorde som spiller.

Satser på opprykk på første forsøk
Nå satser Cardiff alt på å rykke opp igjen på første forsøk, og Solskjær mener grunnlaget er godt.

– Drømmen er å komme tilbake til Premier League. Jeg må overbevise spillerne om at dette er en klubb som skal et sted. Jeg har snakket til noen av dem allerede. Dersom det er opp til meg vil jeg definitivt bli her. Jeg har ikke fått noen andre signaler som tilsier at jeg ikke kommer til å være her. Det handler om å starte bra. Dersom du begynner å slite i Championship blir det veldig tungt. Dersom vi skal rett opp trenger vi en stor start.

– Troppen har vært i toppen av Championship i fire år før de klarte å rykke opp. Grunnlaget er der. Jeg liker utfordringer og jeg har begynt å tenke på neste år. Det er en stor mulighet for meg til å gjenoppbygge et lag og til å gjenoppbygge klubben. Det har gått i ett siden jeg tok over. Det vil bli endringer, så klart, og jeg vil gjøre mitt beste for å holde på våre beste spillere. Den jobben har allerede startet. Hele troppen kan selvsagt ikke være her neste sesong, men slik er fotballen, sa den tidligere Molde-sjefen.

Nordmannen avslørte at han har snakket med klubbeier Vincent Tan.

– Jeg har snakket med Vincent Tan. Vi er alle skuffet, men det handler kun om én ting og det er å komme tilbake sterkere. Han ønsker å være suksessfull, som jeg. Vincent har ikke fortalt meg at jeg ikke er mannen for neste sesong, sa Solskjær.

– Ikke like mange reportere neste år
En stor forskjell neste sesong er oppmerksomheten som vil bli viet hans klubb i divisjonen under.

– Oppmerksomheten rundt Premier League er den største i fotballverdenen. Det er kun Barcelona og Real Madrid som er annerledes. Jeg vil ikke bli møtt av like mange reportere neste år! Det blir mindre glamour og mer fotball, sa han.

Til stede på pressekonferansen var også den brasilianske backen Fabio, som uttalte at Solskjær har sagt gode ting til spillerne denne uken og at de ser lyst på framtiden.

– Jeg vil bli her og vi vil tilbake neste sesong. Jeg kan ikke snakke for andre spillere, men selv er jeg lykkelig. Mentaliteten her gjør meg veldig sikker. Jeg er sikker på det manageren ønsker å gjøre, sa backen.