VM-SJANSENE SVINNER: Mats Zuccarello Aasen skal ha blitt rådet til å prioritere kontrakstforhandlinger foran VM-spill. Foto: Justin K. Aller/Getty Images/AFP
VM-SJANSENE SVINNER: Mats Zuccarello Aasen skal ha blitt rådet til å prioritere kontrakstforhandlinger foran VM-spill. Foto: Justin K. Aller/Getty Images/AFP

Ingen VM-avtale for Zuccarello 

Landslagssjefen vil ikke bekrefte om Mats Zuccarello Aasen kommer til Minsk hvis Rangers ryker ut av sluttspillet i natt. 

Minsk (TV 2): – Jeg prøver ikke å tenke på det, og sier også til spillerne at vi ikke har noe fokus på det. Så det får vi ta når det eventuelt dukker opp, sier landslagssjef Roy Johansen til TV 2.

Han har akkurat fått spørsmål om hockeylandslaget har en dialog med Mats Zuccarello Aasen. Håpet er at Zucca kommer til Minsk dersom New York Rangers ryker ut i den femte kampen mot Pittsburgh Penguins i natt. 

Holdningen er endret

New York-laget ligger under 1-3 i kamper, og dermed kan Rangers' sluttspillskjebne være beseglet allerede i natt. Det betyr at Zuccarello kan være i Minsk i starten av neste uke. 

Landslagssjefen hadde en positiv innstilling til Zucca-deltakelse da TV 2 snakket med ham før treningskampen i Östersund for to uker siden. 

– Jeg har snakket med Zuccarello etter OL, og han sier det er moro å spille for Norge og å være med å bidra sammen med gutta. Så hvis Rangers skulle bli slått ut forventer jeg at han kommer, sa Johansen til TV 2 da. 

Nå er holdningen en annen. 54-åringen unngår igjen spørsmålet om det foreligger en avtale mellom dem. 

– Har dere en muntlig avtale på at Zuccarello skal komme hvis han ryker ut?

– Du spør flere ganger nå, men jeg kan bare svare som i sted. Hvis vi skal kunne gjøre en bra turnering her nede må vi ha fullt fokus på de som er her. Skulle det dukke opp slike muligheter vil vi snu oss rundt og ta det der og da. Men frem til nå har vi mer enn nok med å forberede de gutta som skal spille. Det er laget som er viktigst, fastslår han.  

Kontraktsforhandlinger settes foran

Noe av grunnen til at Zuccarellos VM-sjanser er små er kontraktsforhandlingene 26-åringen skal i med New York-klubben. De er forventet å starte rett etter sluttspillet er over, og det er lite trolig at han rekker å signere en ny kontrakt for så å slutte seg til den norske VM-troppen. 

Den avveiningen forstår TV 2s ishockeyekspert Bjørn Ereveik, som heller ikke ser lyst på Zuccarellos VM-sjanser. 

– Hvis han ikke kommer er det ikke fordi han ikke vil, men kontraktssituasjonen som gjør at han blir rådet av agenter til å la være. Det ligger også en skaderisiko her, og en skade vil ikke gi ham noen fordel i forhandlingene. Hadde dette vært ordnet tidligere, tror jeg han hadde takket ja, sier Erevik.