Kuszczak scoret selvmål med ryggen

Derby med kjempeutgangspunkt etter første playoffkamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brighton-Derby 1-2

Brighton fikk en glimrende start på hjemmeoppgjøret mot Derby i playoff-semifinalen, da Manchester United-leiesoldat Jesse Lingard ordnet ledelse. 

Derby snudde imidlertid kampen, og et straffespark og et uheldig selvmål sørget for 2-1-seier til gjestene, som dermed har et glimrende utgangspunkt foran returoppgjøret på Pride Park. 

Lingard sendte Brighton-fansen til himmels da han sørget før 1-0-ledelse etter 18 minutter. Leiesoldaten fikk to muligheter til å avslutte, og på forsøk nummer to var 21-åringen nådeløs.

Straffet Brighton

Gleden ble imidlertid kortvarig. Elleve minutter senere fikk Derby straffe, og Chris Martin satte inn 1-1.

En håpløs takling fra Matthew Upson på Craig Forsyth levnet absolutt ingen tvil om at det var straffespark, og Derby-toppscorer Martin sendte keeper feil vei. 

Kuszczak-selvmål med ryggen

Angriperen scoret 20 mål på 44 Championship-kamper denne sesongen, og på overtid i første omgang satt den igjen for måltyven - selv om han riktignok ikke får kreditert scoringen. 

Martin fyrte løs fra 16-meter, og ballen gikk forbi Brighton-keeper Tomasz Kuszczak og smalt i tverrliggeren. Etter å ha truffet metallet spratt ballen ned i ryggen til uheldige Kuszczak, og derfra spratt den tilbake i mål.

Ny semifinale fredag

Brighton forsøkte forgjeves å komme tilbake i kampen, men flere mål ble det ikke. Dermed er Derby og Steve McLaren litt nærmere spill i Premier League neste sesongen.

I den andre playoffsemifinalen møtes Wigan og QPR. Det første oppgjøret ser du på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo fredag kl. 20.45.

Returoppgjørene spilles søndag og mandag, mens playoff-finalen på Wembley blir spilt den 24. mai.

Brighton: Kuszczak - Calderón, Greer, Upson, Ward - Andrews, Forster-Caskey, Lingard - Orlandi, Ulloa, Buckley.

Derby: Grant - Wisdom, Keogh, Buxton, Forsyth - Thorne, Bryson, Hendrick - Russell, Ward, Martin.