Superspissen reddet Vålerenga fra cupflause

Islandsk målkonge sikret cupavansement etter nesten-sjokk fra 2. divisjonslag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Elverum - Vålerenga 2-3:

Elverum Stadion/Bergen (TV 2): Vålerenga tok seg såvidt videre i cupen etter et nesten-sjokk borte mot 2. divisjonslaget Elverum torsdag.

Stillingen var nemlig 2-2 da kampen gikk inn i overtid, og alt så ut til å gå mot ekstraomganger.

Da dukket imidlertid - som så mange ganger før denne sesongen - Vidar Örn Kjartansson opp som en reddende engel. Islendingen vant en duell inne i Elverum-boksen og satte ballen kontrollert i mål.

Se alle scoringene i videovinduet øverst!

– Veldig lettet

Scoringen var Kjartanssons fjerde i cupen denne sesongen. I tillegg har superspissen solide sju mål på sju kamper i Tippeligaen.

– Jeg gikk utpå der i dag for å score. Det klarte jeg, så jeg er veldig glad, sier han til TV 2.

– Jeg ble sint over at de scoret på slutten. De hadde hjemmefansen på sin side, så det var vanskelig. Jeg er veldig lettet nå, sier islendingen.

Etter en målløs og svak 1. omgang våknet Vålerenga litt mer etter pause. Daniel Fredheim Holm sendte Oslo-laget i ledelsen i det 53. minutt, mens Sivert Heltne Nilsen doblet ti minutter før slutt.

Da så det meste ut til å gå veien for Kjetil Rekdals menn. Men vertene ville det annerledes. Først reduserte Peder Nersveen for Elverum like etter Heltne Nilsens scoring, før veteranen Lars Christer Kleiven sørget for 2-2 ett minutt og ti sekunder etterpå.

– Da vi ledet 2-0, så trodde jeg at vi skulle ro det i land. Men så fikk de 2-2 og da slet vi. Vi hadde spesielt mange problemer med dødballene deres, sier Freheim Holm til TV 2.

Odd måtte ha ekstraomganger

Det var ingen øvrige sjokkresultater i torsdagens cupkamper, og alle Tippeliga-lagene gikk videre.

Nærmest en skrell var likevel Odd, som måtte ha ekstraomganger borte mot Fram Larvik. Det sto 1-1 etter full tid, men Skiens-klubben sikret avansement med 4-2-seier til slutt.

Stabæk tok seg på sin side videre etter 2-1 over Raufoss, mens Viking lekte seg til 7-1-seier over Sola.