Haugen er stor stjerne «hjemme» i Minsk

Keeper Lars Haugen behandles som en stjerne og må skjermes under VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Minsk (TV 2):  – Vi er nødt til å skjerme han litt, for pågangen er veldig stor. Så det er litt begrenset hvor Lars kan gå, forklarer en småstressa ogranisasjonssjef og medieansvarlig, Kristoffer Holm, etter at TV 2 har fått lov til å ta med Dynamo Minsk-keeperen på en liten sightseeing-tur til hjemmebanen Minsk Arena. 

Behandles som en stjerne

Det tar ikke lang tid før ansatte ved arenaen og fans flokker seg rundt nordmannen, og romkamerat Niklas Roest blir nærmest stående å måpe. 

– Vi var jo litt usikre på hvor stor stjerne han egentlig var her nede, men det er veldig mange som kommer bort. Jeg føler meg veldig som turist når jeg er med Lars, og man merker at hockey er stort her for å si det sånn, sier romkamerat Niklas Roest.

Selv tar egentlig 27-åringen oppmerksomheten med knusende ro. 

– Det blir jo litt ekstra. Det er en del som vil ta bilder og sånn, men det er bare hyggelig. Forhåpentligvis kommer det noen Dynamo-supportere for å heie på oss. Så det er gøy, sier Haugen. 

Men det er før han tar med Roest inn i supportersjappa der det henger en stor plakat av Oslogutten, og romkameraten bestemmer seg for å kjøpe en kalender de kan ha på rommet. 

– Uff, dette er så pinlig, ler han og rister på hodet. 

– Han har ikke damer med lange bein

Tidligere kommunikasjonsdirektør i Dynamo Minsk, Ivan Karaitchev bekrefter at Haugen er en stor stjerne i den hviterussiske hovedstaden. 

– Først skjønte nesten ingen hvorfor han ble hentet til klubben, for han var ikke så berømt som mange andre spillere som ble hentet til Dynamo. Men da førstekeeperen ble skadet, og en annen ikke leverte fikk Haugen sjansen. Han brukte den 100 %, og hvis han ikke er i startoppstillingen lurer alle på hvorfor han ikke spiller, forklarer han. 

Men hovedgrunnen er likevel ikke de sportslige prestasjonene skal vi tro Karaitchev. 

– Haugen er en veldig beskjeden fyr. Han liker å leve som vanlige folk, gå i vanlige butikker, og er veldig vennlig. Det setter folk pris på, og han er en av utlendingene som er best likt. For han er ikke snobbete eller lever som en popstjerne. Han er ikke en av dem som har damer med lange bein, og går på nattklubbene og drikker vodka hele kvelden. Han er en fin fyr, smiler han. 

– Blir en nøkkelspiller

Men i tillegg til å være stjerne i Minsk krever de mange forfallene i den norske VM-troppen at 27-åringen også står frem som en stjerne for landslaget. 

– Lars Haugen er en nøkkel til at vi skal gjøre det bra. Det er det ingen tvil om. Det er viktig at Lars får en bra start mot Italia, og kan surfe videre på det, understreker landslagssjef Roy Johansen. 

– Føler du at det blir enda viktigere for deg å prestere nå?

– Ja, jeg gjør vel egentlig det. Jeg må ta et par steg opp fra de sist VM og OL, der jeg følte at jeg ikke kom opp på det nivået jeg kan være. Det er klart jeg veit jeg har en viktig posisjon i laget, så jeg må spille bra hvis vi skal gjøre det bra, sier Haugen.