POPULÆRT ARRANGEMENT: Her konkurrerer Gulars Ida Kjelkenes, BFG Fanas Torunn Ø. Aarvik og Susanne Engen fra Modum Friidrettsklubbpå andre etappe av Holmenkollstafetten opp Norabakken i 2010.
Foto: Morten Holm / Scanpix
POPULÆRT ARRANGEMENT: Her konkurrerer Gulars Ida Kjelkenes, BFG Fanas Torunn Ø. Aarvik og Susanne Engen fra Modum Friidrettsklubbpå andre etappe av Holmenkollstafetten opp Norabakken i 2010. Foto: Morten Holm / Scanpix

Rekordhøy deltagelse i Holmenkollstafetten

Du kan se vårens vakreste eventyr direkte på TV 2 Sportskanalen og tv2.no.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Holmenkollstafetten lørdag fra 13:45 på TV 2 Sportskanalen og gratis i livesenteret på tv2.no!

Lørdag er det duket for årets versjon av Holmenkollstafetten, løpet som også er kjent som «vårens vakreste eventyr».

Idrettsklubben Tjalve har siden startskuddet i 1923 arrangert løpet, og lørdagens versjon er mer populær enn noensinne. Over 3000 lag er påmeldt til å løpe de totalt 15 etappene rundt om i Oslos gater.

– Det blir rekordhøy deltagelse. Det er rekord med nesten 450 påmeldinger. Totalen er 3200, og den tidligere rekorden var på 2752, sier daglig leder Vegard Henriksen i Holmenkollstafetten til TV 2.

Se Holmenkollstafetten lørdag fra 13:45 på TV 2 Sportskanalen og i livesenteret på tv2.no!

Skistjerner og tidligere idrettsprofiler blant deltakerne
Det totale antallet løpere i lørdagens konkurranse blir dermed nærmere 50 000.

– Det er alltids noen som løper to etapper, og så er det noen som løper singel hele løpet alene. Men vi regner med at det er 46 000-47 000 totalt, sier Henriksen.

Blant de som skal delta er skistjernene Marit Bjørgen, Therese Johaug, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Martin Johnsrud Sundby og Eldar Rønning.

– I tillegg stiller også «Right to Play» med et eget kjendislag, der det er ganske mange nåværende og tidligere idrettsprofiler, forteller Henriksen.

Se Holmenkollstafetten lørdag fra 13:45 på TV 2 Sportskanalen og gratis i livesenteret på tv2.no!