NYE TV-IDEER: TV 2 Zebra har denne uken vist flere nye programmer, blant andre «Norges beste stripper», «Catfight» og dramaseriene «Grønnsakshagen» og «Maniac». FOTO: TV 2
NYE TV-IDEER: TV 2 Zebra har denne uken vist flere nye programmer, blant andre «Norges beste stripper», «Catfight» og dramaseriene «Grønnsakshagen» og «Maniac». FOTO: TV 2

Dette er de omstridte TV-programmene

Se alle programmene fra TV 2 nye «TV Lab» her. 

Mandag denne uken gikk startskuddet for TV 2s nye prosjekt TV Lab der elleve helt nye TV-ideer ble presentert.  

Prosjektet har vært omstridt og har fått kritikk fra blant andre professor i samfunnskritisk dokumentarisme ved Høgskolen i Lillehammer, Erling Borgen. 

– Her ødelegger TV 2 sitt rykte ved å sette ut slike prosjekter. For meg virker dette fullstendig bortkastet. Det er rett og slett renspikket tøv, og jeg tror neppe at Norge har et behov for slike TV-programmer, sa han til Dagbladet sist uke.  

Forventet kritikk

TV 2s prosjektansvarlig for TV Lab, Andreas Hatlevik.
TV 2s prosjektansvarlig for TV Lab, Andreas Hatlevik.

Prosjektansvarlig for TV Lab Andreas Hatlevik forventet kritikk, og forteller at hele ideen bak TV Lab er å gå utenfor strømmen og presentere andre typer TV-ideer enn det som ellers lages. 

– Idéskaperne har kommet fram med tematikk og formvalg som ellers er så mye å se på norsk TV, og som utfordrer hva vi tenker kan lage fjernsyn av. Vi må selvfølgelig tåle kritikk og lytte til den. Vi inviterte til diskusjon, og jeg synes det har kommet mye interessant ut av den, sier Hatlevik. 

Avgjørende feedback

Kritikken til tross, prosjektet har fått mye positive tilbakemeldinger. 

– På nett og Twitter får vi mange innspill fra seerne på det de har likt, det de ville ha endret på og hva som er favorittene deres. Feedbacken er selvfølgelig avgjørende for at et TV Laboratorium skal kunne fungere, sier Hatlevik. 

Du kan si din mening og stemme på ditt favorittprogram her! 

Vurderer fortsettelse

Torsdag kveld vises de to siste pilotene på TV 2 Zebra, etterfulgt av TV Lab direkte. Alle programmene kan også sees på TV2.no. 

– Hva er planene med programmene fremover? 

– Nå skal vi summere opp alle tilbakemeldingene i form av seertall på alle plattformer og tilbakemeldinger fra folk og eksperter før vi tar en vurdering om det er riktig å gå videre med noen av ideene i en eller annen form. Dette er utvikling av nytt, norsk innhold for åpen scene. 

Se alle pilotene til TV Lab her: