Blogger-Sophie Elise kaster gjerne klærne i musikkvideoen

Men først vil hun konsentrere seg om musikken.

Blogger Sophie Elise Isachsen (19) er nå i Urban Sound Studio for å spille inn sin første singel «Lion Heart». Hør den i videovinduet over

Sophie Elise har sjokkert bloggleserne med en rekke kosmetiske operasjoner og flere lettkledde fotoshoots for blant andre mannfolkbladet FHM. Når hun planlegger video til sin andre singel, har hun ingen problemer med å la klærene falle. 

COVER: Sophie Elise er påkledd på coveret av sin nye singel.
COVER: Sophie Elise er påkledd på coveret av sin nye singel.

– Lite klær er ikke et must. Men det er noen scener i musikkvideoer som er mye finere fordi personen har på seg lite klær. Jeg vil ikke ha noe porno-aktig hvor jeg bare shaker ass, sier Sophie Elise til «God kveld Norge».

Hun tror ikke hun provoserer noen med dette utspillet.

– Jeg skjønner ikke at folk gidder å bli sjokkert lenger. Jeg har jo sagt dette så mange ganger.

– Møtt med fordommer

Men i forbindelse med første singel så lar Sophie Elise seg avbilde i anstendig svart på coveret til singelen. Hun ønsker å bli tatt alvorlig som artist, men tror ikke det vil skje:

– Jeg vet jeg blir møtt med fordommer når jeg nå blir "artist". Det forstår jeg. Jeg er jo ikke den første som er i «blond og dum»-båsen. Jeg kan jo si det alle andre i samme situasjon har sagt: «Jeg vil være ekte artist og bla, bla, bla....». Men det er bedre at de hører selv og bedømmer etter det, sier Sophie Elise som har hatt en musikkinteressen i hele livet.

– Det er vel kanskje slik at folk tenker seg at jeg gjør dette for å få oppmerksomhet. Men faktisk har jeg en reell interesse for musikk. Ikke bare sang, men også låtskriving og produksjon. 

– Ikke for å tjene penger

Sophie Elise har Norges nest mest populære blogger etter «Fotballfrue», og det er mange som ønsker å sko seg på hennes suksess.

– Det er flere som har kontaktet meg i løpet av de siste årene fordi jeg har lagt ut sangvideoer på min blogg. Men det er ingenting jeg har hatt lyst til å gjøre. Det er lett å bli brukt når man er i min posisjon. Plateselskap kan ofte bruke det til å få en enkel Spotify-hit. Jeg vil ikke være sånn. Jeg har en langsiktig plan. Vi gjør ikke dette bare for å tjene penger.

Sophie Elise har fått hjelp av kompisen og produsenten Helfner Augusto Hotvedt, kjent fra fra «Paradise Hotel» på TV3, «Norske Talenter» på TV 2 og duoen Toby & Helfner. Han har sitt eget plateselskap Studio 6 som utgir Sophie Elises første låt:

– Han viste meg en sang på en fest. Den likte jeg godt. Så førte det ene til det andre og nå er jeg her i studio. Det er veldig godt å gjøre det med noen jeg kjenner. 

Skryt av kjæresten

Bloggeren Sophie Elise hadde invitert kjæresten Mathias til studio for å høre «Lion Heart» for første gang.

– Mathias er ikke fan av sånn type musikk jeg har laget. Så derfor er det ekstra spennende når han nå skal høre låta, sier Sophie Elise.

Men hun kunne heldigvis puste lettet ut etter at han kritisk hadde lyttet til kjærestens første singel:

– Det var helt konge. Kjempebra. Veldig overraskende, sier Mathias.

Sophie Elise er ikke overrasket over responsen.

– Jeg vet ikke om jeg blir stolt når han sier det. Han er vel nødt til å si det ellers blir jeg sur, ler hun.