Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Kina gjentok advarslene til Norge mot å møte Dalai Lama

Beijing (NTB): Kina gjentok onsdag advarslene mot å møte Dalai Lama og oppfordret Norge til å gjøre mer for å skape felles politisk tillit.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var talsperson Hua Chunying som kom med advarselen mot å møte Dalai Lama, tibetanernes åndelige leder, til offisielle møter.

– Vi håper at Norge genuint kan respektere kjerneinteressene til Kina og gjøre mer for å skape felles politisk tillit, sa Hua under den daglige pressekonferansen i Kinas utenriksdepartement.

Hun la til at Kina håper Norge vil iverksette praktiske tiltak som kan gjøre det mulig å forbedre og utvikle forholdet mellom landene.

– Vi har sagt helt klart at vi håper alle kan se de virkelige målsettingene og egenskapene til Dalai Lama. Vi er resolutt mot utenlandske ledere som holder noen form for offisielle møter med Dalai Lama. Vi motsetter oss også ethvert land som legger til rette for at Dalai Lama kan drive sin separatistvirksomhet mot Kina, sa Hua.

Kina har også tidligere advart norske myndigheter mot å møte tibetanernes åndelige leder, som onsdag kom til Oslo. (©NTB)