New Kids On The Block: – Vi setter mer pris på fansen nå

New Kids On The Block skapte tenåringshysteri på starten av nittitallet. Men selv om fansen har gått fra å være fjorten til førti, bedyrer popheltene at de setter enda mer pris på dem i dag. 

Boybandet «New Kids On The Block» har smeltet pikehjerter verden over. Nå legger popheltene fra 90-tallet ut på turne for å bli kjent med fansen på nytt.

I vår spiller de en rekke intimkonserter i byer over hele Europa. I kveld står Oslo og sentrum scene for tur. 

– Det blir noen gamle og noen nye sanger. Sist vi var her, hadde vi en veldig stor produksjon. Denne gangen blir det lite og intimt, sier Jonathan Knight.

Setter mer pris på fansen nå

Tidlig på nittitallet var bandet kjent for å skape tenåringshysteri på konsertene sine. Nå er størsteparten av fanskaren tobarnsmødre på noen og førti.

– Fansen har blitt eldre, men vi har blitt eldre med dem, så det føler ikke så rart, sier Knight. 

BOYBAND: New Kids On The Block har solgt over 80 millioner album siden gruppen ble dannet i 1984. FOTO: Michel Linssen.
BOYBAND: New Kids On The Block har solgt over 80 millioner album siden gruppen ble dannet i 1984. FOTO: Michel Linssen.

– Da vi slo gjennom, var vi unge, og visste ikke hva vi kunne forvente. Så var vi plutselig det største bandet i verden. Det var ganske overveldende for alle oss – for fansen også. Denne gangen setter vi virkelig pris på dem. Vi er veldig takknemlige for å få muligheten til å gjøre dette som voksne, sier Donnie Wahlberg. 

Vil alltid være New Kids

New Kids On The Block ble oppløst i 1994. Siden da har medlemmene drevet i ulike retninger. 

Danny Wood har forsøkt seg som soloartist, mens Donnie Wahlberg og Joey McIntyre har gjort suksess som skuespillere. Wahlberg har blant annet spillt i serien «Blue Bloods».

New Kids On The Block gjenforentes i 2008, for å gi ut albumet «The Block». På spørsmål om hva som holder dem gående, svarer Knight:

– Det er mange ting. Jeg tror det er kjærligheten til musikken og gleden vi får ved å gjøre det vi gjør. Og så er det kjærligheten vi har til hverandre. Du må ha god dynamikk i en gruppe for å holde på så lenge som vi har gjort, sier Knight.

– Vi har alle andre karrierer og andre liv og familier, men vi elsker å opptre sammen. Noen ganger kan det være slitsomt å dra på turne, men med en gang vi er i et rom sammen ler vi og spøker sammen i løpet av få minutter, tilføyer Donnie Wahlberg, og forsetter:

– Det er en egen stemning som nok gjør at bandet alltid vil være vår jobb nummer én. Vi vil nok alltid først og fremst være New Kids, slår han fast. 

Ville hjem til nabojentene

På spørsmål om hvordan det var å vite at millioner av tenåringsjenter var forelsket i dem, sier Wahlberg: 

– Det er overvurdert. Litt fordi a) noen av oss var ikke interesserte i jenter, og b) fordi vi fortsatt levde i vår lille boble. Mange av oss ville heller reise tilbake til nabolagene våre hjemme og henge med jentene derfra.

– Det var gøy, men det er et stort ansvar også. Fordi du kan havne i mye trøbbel når du har millioner av jenter hengende etter deg/som jakter på deg. Du må være ansvarlig. I en alder der de fleste gutter kunne ha det gøy, måtte vi tenke på fansen vår og på karrieren vår. Det var et stort ansvar, sier Wahlberg.