Ordfører lettet over at ektemannen tilsto drapet på Agnes

Ordfører Ole Tom Guse i Forsand kommune er trist, men lettet, etter at ektemannen til Agnes Elisabeth Müller har erkjent å ha tatt livet av kona.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ordføreren ble informert om tilståelsen rett før politiet og forsvarer gikk ut med nyheten i mediene.

– Det som er skjedd, er selvfølgelig forferdelig trist, særlig for familien. Samtidig er det bra at vi har fått svar, og at det kan bli en relativt rask avklaring, slik at vi slipper lange stridigheter og en langvarig rettssak, sier Guse til NTB.

Hensyn til barna

Han understreker hensynet til de to barna på sju og elleve år. De skal for øvrig fremdeles inn til dommeravhør fredag.

– Barna har fått all den hjelp vi kan gi. Jeg vet ikke når de blir orientert om den siste utviklingen. De er nå plassert i en trygg familie som gjør sitt ytterste for å lage en så normal ramme rundt dagliglivet deres som mulig i denne vanskelige situasjonen, sier Guse.

Ikke slekt i Norge

Barna har ikke slektninger i Norge. Guse kjenner ikke til om noen i kommunen har kontaktet familien i Tyskland med tanke på barnas framtid.

Blant frisørkollegene til Agnes er det også sorg onsdag. I over to uker har kollegene hos frisørsalongen Appeal i Sandnes gått i sjokktilstand over at hun var forsvunnet.

Hele tiden har de hatt en gnagende følelse av at det ikke var håp om å finne henne i live:

– Likevel var det virkelig tøft å få bekreftet at hun er død. Jeg klarer ikke å tenke på annet enn barna hennes akkurat nå. De betydde alt for henne, sier Sissel Vikse Falch til NTB. 

Drar til minnestund

Som eier av de fire Appeal-salongene var det hun som ansatte Müller for et drøyt år siden.

– Jeg er glad hun er funnet. Jeg er takknemlig for at politiet hørte på alle som sa at hun ikke var forsvunnet frivillig. De sluttet ikke å lete. Det er godt at det er avklart, så slipper vi uvissheten.

Torsdag ettermiddag vil de stenge frisørsalongen og reise sammen til minnestunden for Müller i Forsand kyrkje. (©NTB)