Erkjenner drap på Agnes Elisabeth Müller

STAVANGER/BERGEN (TV 2): Den siktede ektemannen erkjente onsdag å ha drept sin kone, og dumpet henne i sjøen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Agnes Elisabeth Müller ble funnet dumpet i Dørvika tirsdag.

Den formelle identifiseringen kan tidligst finne sted torsdag, men basert på forklaringene fra den siktede ektemannen er politiet sikre på at det var henne som ble funnet.

Ektemannen som er siktet for forsettlig drap på den 36 år gamle tobarnsmoren, erkjente onsdag å ha tatt livet av henne. 

– Klarte ikke holde på hemmeligheten

– Han har forklart seg inngående om motivet for drapet, men jeg vil ikke si så mye om dette nå. En del av etterforskningen vil rette seg mot nettopp motiv, sier, sier mannens forsvarer, Ørjan Eskeland.

– Hva tenker han om veien videre nå, han har to barn?

– Det er klart at det ligger tungt på hans sinn, sier Eskeland.

Om det var beviser eller eget initiativ som gjorde at han tilsto, sier forsvareren at hans klient fremstår som angrende.

– Han opplever vel at han ikke lenger klarte å holde på dette lenger. Jeg opplever det som at han angrer, sier Eskeland.

Valgte selv å fortsette avhør

Ektemannen ble tirsdag konfrontert med funnet av en død kvinne i Dørvika i Lysefjorden. Da valgte han å ta en pause, og senere avbryte. 

– Han valgte selv å komme inn til nytt avhør onsdag, og ga ny forklaring, sier politiinspektør Kristin Nord-Varhaug. 

– Han har erkjent å ha drept henne, og dumpet henne i sjøen. Vi kan ikke si noe om motiv, sier hun til TV 2.

Avhøret onsdag varte i flere timer, men tilståelsen til ektemannen kom tidlig.

– Tilståelsen kom tidlig. Det var siktede som etter at han ba om å få gjenoppta avhøret, tilsto å ha drept Agnes, sier Nord-Varhaug.

TV 2 fortalte onsdag om en mann som observerte en person ved Dørvika, samme kveld som Agnes sist ble sett. Denne mannen kontaktet politiet først etter at kvinnen ble funnet død tirsdag, men Nord-Varhaug vil ikke si hvor avgjørende dette var for tilståelsen.

– Jeg vil ikke gå i detaljer på vitneforklaringene som er gjort, og som har ledet til denne forklaringen, sier Nord-Varhaug. 

Brukte gummibåt

Da den 36 år gamle tobarnsmoren ble funnet på 70 meters dyp tirsdag, var hun pakket inn i en presenning. Politiet fant også en gummibåt sammen med den døde kvinnen.

– Den er blitt brukt til å ha liket oppå. Så er det stukket hull på gummibåten, slik at alt sammen har sunket ned, sier Nord-Varhaug.

Arbeidet med den formelle identifiseringen av Müller gjenstår fortsatt. Politiet i Rogaland har hentet inn Kripos for å få hjelp til identifiseringen av den døde kvinnen.